2021-12-16
如果喺尖沙咀想食泰國菜嘅話就可以試吓呢間,裝修風格充滿東南亞風情,用餐環境舒適,菜式種類包羅萬有而且性價比高!✵豬肉碎生菜包✵泰國菜當然唔少得酸酸辣辣嘅生菜包作為頭盤開胃菜,炒香嘅豬肉碎乾身唔會太油膩,香中带辣,配搭埋爽脆新鮮嘅生菜一齊食口感豐富。✵ 燒豬頸肉 ✵食泰菜當然離不開點燒豬頸肉,呢度做到傳統炭烤焦香嘅味道,肉質爽脆,蘸埋泰式酸辣汁真係perfect match!✵ 燒鱔 ✵平時泰式燒烤肉類就食得多,今次就試吓燒鱔,鱔串鮮美厚肉,經過烤香入口香脆,肉質乾身但仍有魚汁,肥美而不油膩。✵ 泰式炒花甲 ✵顧名思義就係泰式酸辣汁炒花甲,完全展現泰式調味精粹,花甲都非常新鮮多肉,但係個人都係更加鍾意大排檔炒花甲嗰種風味。✵ 燒焗蒜蓉帶子 ✵大大隻肥美肉厚嘅帶子,被炸到金黃色嘅炸蒜蓉包圍住,鮮中帶香,完全感受到炸蒜蓉嘅愛。✵ 飛天通菜 ✵你啲通菜有冇飛天炒我就唔知啦,但火候啱啱好,又唔會太油太黃,通菜好入味。
✵豬肉碎生菜包✵
✵ 燒豬頸肉 ✵