早前朋友介紹話有羅非魚食,當時聽到已經好想試。咁啱途經泰泰,膽粗粗問下冇book有冇位?。。。咁當然冇,我只好留低聯絡電話等通知,慶幸唔洗半個鐘就收到電話📞實在太興奮喇!) 一入餐廳已經俾長長嘅觀賞魚缸吸引住,跟著一坐低熱情嘅店員已經為我地推介一啲餐廳必叫嘅菜式,其實齋睇相,賣相已經相當吸引,但份量唔細,跟著店員話可以叫半份,相當細心,絕對可以滿足咩都想試嘅我。老闆亦非常照顧每一枱,會極度勇躍幫我地影相,完全明白呢個好客之道,熱心非常泰式生蝦刺身 $132新鮮炸起嘅蝦頭,絕對稱得上係送送酒小食,正!生蝦Size唔算話超大,但都唔差,彈牙,爽身。個汁調得非常出色,唔太酸,好醒胃,讚《必試推介》泰泰招牌APPS魚 $240佢就係羅非魚,平時我會叫鹽燒,但今次試下呢個煮法,果然超有驚喜。淡水魚嘅首選,滑不在講,最緊要冇草腥味。睇得出工序非常多嘅烹調。魚身完全索晒香料味同湯味,簡直試一口就愛上了羅非魚的鮮。泰式蝦多士 (半份)$73一放上枱比佢有少少嚇親😅,每一舊都有拳頭咁大,食一舊包左3成😅,不過就非常彈牙,鍾意啖啖肉嘅朋友一定要試下。甜品係埋單時送上,有驚喜🥳,馬蹄、椰汁、奶茶味嘅大菜糕

泰式生蝦刺身 $132

泰式生蝦刺身

《必試推介》
泰泰招牌APPS魚 $240
泰泰招牌APPS魚

泰式蝦多士 (半份)$73
泰式蝦多直 (半份)

甜品係埋單時送上,有驚喜🥳,馬蹄、椰汁、奶茶味嘅大菜糕,唔算甜又感覺清新,記得留番少少肚食埋佢

泰式生蝦刺身
泰泰招牌APPS魚
泰式蝦多直 (半份)
  • 泰式蝦多直(半份)