2022-07-30
旺角區一向小店林立,經過見到一間門口以為係Cafe,原來係食川菜干鍋串燒嘅餐廳,幾有特色。老闆係外地回流返香港開店嘅年輕人,同幾位年輕店員共同打理。店裡環境唔錯,給人一種乾淨舒服嘅感覺。🔸估你唔到麻辣黑松露干鍋 $278麻辣同黑松露味道都幾夾,個鍋都幾大,幾個人食都絕對冇問題。鍋裡有五花肉、蝦、青口、椰菜花、萵筍,土豆,藕片等食材,非常惹味送飯一流。如果唔食得麻辣黑松露干鍋,可以試下日式壽喜燒味干鍋,兩個口味都係餐廳自創㗎。🔸辛燒魚腐串 $22魚腐有少少驚喜,外脆內軟,加咗少少砂糖甜甜地好似食緊沙翁咁,好食。🔸川燒厚切牛舌心 $58牛舌肉嫩多汁好有咬口,我個人都幾鍾意。🔸川燒翠玉瓜 $20翠肉瓜係我鍾意嘅蔬菜之一,咬落爽口仲好Juicy 多汁。🔸炭燒帆立貝 $47帆立貝彈牙鮮甜,經炭燒過好香口。🔸京蔥厚燒五花肉 $42只食五花肉會覺得太乾,夾埋爽口嘅京蔥一齊放入口就唔會乾,食落仲充滿層次感好惹味。🔸川燒魷魚鬚串 $38魷魚燒得啱啱好唔柴唔乾,咬落仲好Juicy惹味。🔸荔枝烏龍冰茶 34🔸柚子梳打 $38咁炎熱嘅天氣,一定要叫返杯凍飲先得。最後老闆仲送送咗個柚子冰粉,好似食緊啫喱,食完辣
老闆係外地回流返香港開店嘅年輕人,同幾位年輕店員共同打理。
店裡環境唔錯,給人一種乾淨舒服嘅感覺。
🔸估你唔到麻辣黑松露干鍋 $278
麻辣同黑松露味道都幾夾,個鍋都幾大,幾個人食都絕對冇問題。
🔸辛燒魚腐串 $22
🔸川燒厚切牛舌心 $58
牛舌肉嫩多汁好有咬口,我個人都幾鍾意。
🔸川燒翠玉瓜 $20
翠肉瓜係我鍾意嘅蔬菜之一,咬落爽口仲好Juicy 多汁。
🔸炭燒帆立貝 $47
帆立貝彈牙鮮甜,經炭燒過好香口。
🔸京蔥厚燒五花肉 $42
🔸川燒魷魚鬚串 $38
魷魚燒得啱啱好唔柴唔乾,咬落仲好Juicy惹味。
🔸荔枝烏龍冰茶 34
🔸柚子梳打 $38
咁炎熱嘅天氣,一定要叫返杯凍飲先得。
最後老闆仲送送咗個柚子冰粉,好似食緊啫喱,食完辣嘢食啲冰涼嘢啱晒。
呢餐飯都幾滿意。