2023-01-29
呢間餐廳save低左好耐,終於有機會去試🤤一入到餐廳已經充滿烏克蘭嘅風味,我地book左18:00個輪,我地遲左5分鐘入去,見到餐廳已經坐滿曬人,所以一定要book定枱呀‼️1️⃣味道✨傳統烏克蘭羅宋湯有別普通嘅羅宋湯,佢嘅賣相比較紅,但係好足料,有紅菜頭同蔬菜,所有材料配埋好match!😍✨招牌芝士焗牛脷盎一黎到係有一層酥皮係上面,侍應會幫我地將酥皮切4份,呢道菜真係極力推薦‼️牛脷好腍,完全唔韌,而且好香肉味😋 配埋芝士食真係好正,芝士有啲蘑菇蓉,仲可以將酥皮蘸芝士黎食,非常好食🥳✨古法宮廷焙鹿肉一開始見到menu寫鹿肉都有啲卻步,覺得食鹿肉好奇怪🥹但係就係見未食過所以叫黎試下,因為真係唔係成日有得食🫢鹿肉俾我想像中好食‼️唔單止賣相好好,佢完全唔羶,仲整得好腍,同埋個汁同鹿肉好match, 黎到嘅時候啲汁仲滾緊,好夠熱!2️⃣服務整體服務質素唔錯,上菜速度快,侍應知道係生日慶祝,都有主動問要唔要加甜品,可以係甜品加「happy birthday 嘅字」,而且仲有烏克蘭人serve我地,食完之後仲送左兩個烏克蘭口罩俾我地😷3️⃣環境環境非常一流!👍🏼 我地今次坐窗邊,所以可以望到大館,而且餐廳嘅佈置
1️⃣味道
✨傳統烏克蘭羅宋湯
✨招牌芝士焗牛脷盎
✨古法宮廷焙鹿肉
2️⃣服務
3️⃣環境
環境非常一流!👍🏼 我地今次坐窗邊,所以可以望到大館,而且餐廳嘅佈置好靚,牆上同周圍都有烏克蘭嘅裝飾都擺設,仿如去左烏克蘭食野咁🤤
餐廳嘅燈光暗暗地,好有情調💕