2023-07-24
一向幾鍾意去MAMADAY,行fusion路線,菜式配搭有創意,菜名就充滿玩味,可以話食完MAMADAY,心情唔會MAMADAY😌▪️海洋生物沙律🥗沙律有炸帶子、炸蝦、蟹柳、蟹籽,幾豐富▪️直豎拇指牛小扒比薩🍕Pizza一如既往咁出色,批邊夠脆,配牛小扒有特色,而芝士下面仲有一層薄薄嘅薯蓉,增加口感▪️好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面🍝意粉面放咗大大隻龍蝦尾,好厚身,食落啖啖肉▪️超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵🍝原隻魷魚燒得好香,口感爽口彈牙,仲有炸魷魚鬚添▪️!!!!薯薯薯薯薯⋯ ⋯條 (明太子)🍟薯條正常發揮,不過就細份份量都好多,幾抵食😂▪️記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 (蜜糖芥末)雞翼係單骨,有少少辣味,有啲似CP雞翼🫢▪️提拉米蘇聽過未 (常温)當Tiramisu變成飲品,又幾得意,不過奶蓋就有少少漏🤏🏻 ▪️都係香芋鮮奶好味D🥛芋泥控梗係要叫香芋鮮奶💁🏻♀️ 有淡淡嘅香芋味,唔會過甜▪️自家製山楂果肉玫瑰花茶🫖山楂酸酸哋好解膩,係健康嘅感覺▪️手工紫薯窩夫🧇紫薯味道天然,應該冇添加額外嘅糖🤔 窩夫有四大件,仲好厚身,而口感就好鬆軟Wish You A Mamaday 📍銅鑼灣駱克道491-499號京
▪️海洋生物沙律🥗
沙律有炸帶子、炸蝦、蟹柳、蟹籽,幾豐富
▪️直豎拇指牛小扒比薩🍕
▪️好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面🍝
意粉面放咗大大隻龍蝦尾,好厚身,食落啖啖肉
▪️超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵🍝
原隻魷魚燒得好香,口感爽口彈牙,仲有炸魷魚鬚添
▪️!!!!薯薯薯薯薯⋯ ⋯條 (明太子)🍟
薯條正常發揮,不過就細份份量都好多,幾抵食😂
▪️記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 (蜜糖芥末)
雞翼係單骨,有少少辣味,有啲似CP雞翼🫢
▪️提拉米蘇聽過未 (常温)
▪️都係香芋鮮奶好味D🥛
芋泥控梗係要叫香芋鮮奶💁🏻♀️ 有淡淡嘅香芋味,唔會過甜
▪️自家製山楂果肉玫瑰花茶🫖
山楂酸酸哋好解膩,係健康嘅感覺
▪️手工紫薯窩夫🧇
Wish You A Mamaday