2024-06-20
今日去開西貢,見到門口充滿田園風既佈置令人感覺舒適,而且我地又想食西式嘢,所以就入咗去呢間Cafe開餐🍽️!餐廳果然冇令我地失望,食物水準高,店員超級有禮貌同埋有熱誠👍🏻👍🏻Snack:♥︎ 芝士火腿牛角酥可自選餡料,配搭自已中意既口味。我地今次選左芝士同埋火腿,牛角酥香脆可口,包著香濃既芝士同埋鹹香既火腿真係好好味♥︎ 白酒煮藍青口藍青口新鮮肥美,係白酒和香料的調和下變得更加鮮甜可口帶出鮮味Main:♥︎ 焗雞皇飯焗雞皇飯熱辣辣,有大量雞肉、芝士同埋白汁係面,絕對係真材實料,飽肚之選Steak:♥︎ 美國安格斯T骨T骨安格斯勁厚切,我地叫左medium煎得岩岩好唔會Overcook,顏色粉粉嫩嫩咁,肉質好嫩好juicy,食得出係高質既扒,而且分量十足Dessert:♥︎ 杏香李子批批邊餅皮香甜酥脆,批面有一大個酸甜適中的李子。呢個批酸甜適中,好香杏仁味,但係又不會過於甜膩,做餐後甜點一流Drink:♥︎ 冷泡烏龍茶呢個必點~用冰鎮住烏龍茶既清新又爽口,飲完透心涼,食完成餐飯清清味蕾!而且茶味濃厚,無論係茶味定係賣相絕對都唔Hea
Snack:
♥︎ 芝士火腿牛角酥