見過Nacasa Cafe啲相,覺得好靚,所以中午特登過嚟試下,去到門口已經有濃厚嘅異國風情,招牌嘅font好特別好靚一入到去就已經係個咁靚咁舒服嘅梳化位抬頭一望,就見到天花咁靚嘅燈飾Cafe裡面每一個角落都係好靚嘅打卡位,佈置具特色,亦有心思我哋坐咗喺地下嗰層,感覺好chill,餐牌提供嘅選擇好吸引黑松露卡邦尼意大利粉($138) - 黑松露味濃得嚟唔會搶咗白汁同芝士味,兩隻味好夾,汁同意粉嘅比例好好,配埋溫泉蛋汁,味道好豐富好好食,煙肉同菇亦好香,意粉有咬口,係高質嘅Carbonara喇沙海蝦意大利粉($138) - 喇沙味香濃,花生同辣味好出好夾,蝦好新鮮,肉好實淨,豆卜吸晒啲汁好好食,好特別明太子玉子燒($68) - 玉子好滑,明太子同紫菜份量充足,食起上嚟好夠香濃Cool(Mocktail - 青提梳打)($65)及Caffe Latte($43) - 青提梳打好清甜解渴,伴底有提子肉同啫喱,仲有幾粒提子,飲落口感更豐富;Latte咖啡味濃得嚟,同奶嘅比例啱啱好,又濃又滑,係高質嘅LatteNacasa Cafe裝修同佈置都極具特色,連餐具都好靚,仔細到一個杯墊都要夾返餐廳嘅

一入到去就已經係個咁靚咁舒服嘅梳化位

抬頭一望,就見到天花咁靚嘅燈飾

我哋坐咗喺地下嗰層,感覺好chill,餐牌提供嘅選擇好吸引

Nacasa Cafe裝修同佈置都極具特色,連餐具都好靚,仔細到一個杯墊都要夾返餐廳嘅風格,睇得出店家好有心思,食物同飲品質素都好高,店員又細心有禮貌,成個體驗好好,性價比極高

今次嚟中午時間比較多人,未有機會上二樓參觀/食嘢,希望下次再嚟嘅時候有機會上二樓打卡