2022-12-18
又到我最愛嘅聖誕節🎄最鍾意食聖誕造型嘅食物感受聖誕節🎅🏻銅鑼灣Pedestrian Coffee推出咗聖誕節食品同飲品,造型可愛😍感受一個歡欣愉快嘅聖誕節❄️⛄️Drunk Snow一見到杯上面嘅雪人就覺得勁得意😍呢杯飲品係Baileys加上Espresso☕️兩者非常之夾😍特濃咖啡加上百利甜酒嘅淡淡酒香,入口香濃醇滑🥰平時飲Espresso覺得好苦,但加埋Baileys甜甜地幾好飲😛🍫Mint Mocha 咖啡上面有靚靚啊聖誕樹同小雪人拉花😍清涼嘅薄荷再加上香濃嘅朱古力,更突出朱古力嘅香味🥰帶有陣陣薄荷嘅涼🌿再散發咖啡味☕️暖笠笠飲完成個人暖晒😝🎄Homemade Raspberry Matcha Tart來自@22c.patisserie 嘅紅桑子抹茶撻😛佢聖誕樹造型好可愛啊🎄抹茶味道嘅聖誕樹,入面係紅桑子醬同果肉🤩食落酸酸甜甜,撻嘅餅底好脆😋🥯Chilli Dark Chocolate Bagel來自@brickery.bread 嘅Bagel🥯辣嘅Bagel真係第一次食😝辣辣地幾惹味🌶入面有黑朱古力醬同辣椒碎,口感層次豐富😚Bagel質感煙韌🥯另外會跟埋cream cheese,連埋一
⛄️Drunk Snow
🍫Mint Mocha
🥯Chilli Dark Chocolate Bagel
來自@brickery.bread 嘅Bagel🥯辣嘅Bagel真係第一次食😝辣辣地幾惹味🌶入面有黑朱古力醬同辣椒碎,口感層次豐富😚Bagel質感煙韌🥯另外會跟埋cream cheese,連埋一齊食更滋味🥳