2018-04-07
成日都會去深水埗尋寶,多數都會去西九龍中心搵食,但想搵間乾淨整潔,坐得舒服,而服務態度好嘅餐廳真係好難,之前食開同層另一間西餐,服務態度愈黎愈差,唯有轉第2間。今日同朋友一齊,行過Cafe 360,近門口的侍應生見我地喺門口睇餐牌,即時出黎熱情介紹,由於佢太熱情,就一入去試試。侍應生重點推介吉列豬扒配茄湯貝殼粉,豬扒係即叫即炸,食落唔會霉dum dum,仲熱辣辣脆卜卜,而茄湯貝殼粉簡直超出預期,湯底酸酸甜甜,貝殼粉軟硬度適中,十分開胃。朋友食溫泉蛋豚肉石窩飯,朋友話夠晒熱,而用豚肉十分多,重點係無用味精,因為朋友係超級敏感底,一食味精面會即腫,十分唔錯。但身為一間Cafe,咖啡就比較失色,我叫即磨咖啡少奶,咖啡比較稀同淡,叫少奶先啱啱好,如果正常奶應該會變奶水,朋友叫左港式奶茶,反而唔錯,下次可以試下。服務方便,侍應生都十分有禮,點餐時問問題、要水、要牙籤通通無問題,而且叫親佢地都會保持微笑過黎問要咩,值得一讚。座位都算闊落,地下、枱同枱上嘅餐具唔會痴笠笠,抵讚。最後講下價錢,我個吉列豬扒配茄湯貝殼粉餐,有甜品,有餐飲,都只係$65,原來我個餐仲可以免費升級轉菠蘿特飲或紅豆冰。而朋友嘅
座位都算闊落,地下、枱同枱上嘅餐具唔會痴笠笠,抵讚。
最後講下價錢,我個吉列豬扒配茄湯貝殼粉餐,有甜品,有餐飲,都只係$65,原來我個餐仲可以免費升級轉菠蘿特飲或紅豆冰。而朋友嘅溫泉蛋豚肉石窩飯連野飲$56。重點,公眾假期食Lunch都唔收加一,一個字:抵!