2018-08-26 286 views
今日好友約食飯,話想食小籠包等上海菜,即刻上OpenRice做下功課先,呢間龍門一番係愉景新城旁邊,地點方便食物相片又吸引😍 為左滿足好友對小籠包既食慾,我前後點左三款各有特色分別係:魔鬼天使小籠包-黑松露同黑蒜,造型味道都好特別;上湯小籠包,保持到水準,鮮味又多汁;小龍蝦湯包,啖啖都好滿足不能不推介的係麻醬腐皮卷!!! 噴煙的賣相像甜品,真的很新奇! 味道甜甜的,是凍食哦!第三就藍莓山藥,相信好少人食過😂 我都係第一次配藍莓食,但竟然好夾,爽脆清甜帶少少藍莓酸,認真開胃然後試麻辣豬耳子麻得很爽,咬勁一流又點少得菊花醋木耳 木耳養生電視話仲可以豐胸架女生恩物少少醋意5知點解覺得好少女😂😂😂 好啱食仲有古法燒烤羊腩和花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯,正到不得了!最後就係甜品:酒釀湯圓🥣高力豆沙配雪糕🍨隔離左右有很多一家人來食👨‍👩‍👧‍👧 相信呢間龍門一番很快就家喻戶曉! #額外提一提有自選茶包禮盒🎁

為左滿足好友對小籠包既食慾,我前後點左三款各有特色

然後試麻辣豬耳子
麻得很爽,咬勁一流

又點少得菊花醋木耳
木耳養生電視話仲可以豐胸架
女生恩物
少少醋意5知點解覺得好少女😂😂😂 好啱食

仲有古法燒烤羊腩和花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯,正到不得了!

最後就係甜品:酒釀湯圓🥣高力豆沙配雪糕🍨

#額外提一提有自選茶包禮盒🎁