2019-04-07 101 views
一向都知道元朗野食多籮籮,今次就有位元朗既地膽帶住我地呢兩個大鄉里出城既牛魔王去食好野😌店面就唔大,我哋一坐低店員就即刻送上餐包同餅乾條,配搭芝士醬。跟餐嘅餐湯都幾驚喜,係黑松露野菌湯,味道都幾吸引同開胃。Happy hour 時段做緊買一送一68蚊有兩杯生啤酒,咁抵點可以唔摸下酒杯底呀😛每個套餐都會跟薯條或者番薯條🍟,呢個薯條仲係無限任fill架。可惜我地跟住落黎仲有4個main course又點會再有quota呢😂本身見呢個幾抵都有點心動,但作為牛魔王既我地,又點會咁易滿足呢。緊記呢個優惠係只限星期一至四咋,撞岩就唔好錯過喇😋於是我地點左個炭燒美國安格斯T骨牛扒 ($268)我地首先覺得呢個價錢絕不欺場!而且因爲佢係炭燒既關係,好香炭燒味,肉質唔會過un食落充滿牛既肉汁,牛魔王真係好開心好滿足喔連菠蘿🍍都唔放過呀我地😅再黎就係德國鹹豬手($178)我地真係俾佢個份量嚇一嚇,開頭仲講笑咁講話要refill 薯條,如今可以食晒d野已經好叻了😆😆已經切件唔需要再費功夫,食落香脆,加埋提供既自家制檸檬🍋忌廉汁,清爽唔油膩墨魚🦑汁意大粉($148)雖然每次都食到好狼狽,但每次見到都會好想食,

跟餐嘅餐湯都幾驚喜,係黑松露野菌湯,味道都幾吸引同開胃。
黑松露蘑菇湯

Happy hour 時段做緊買一送一
68蚊有兩杯生啤酒,咁抵點可以唔摸下酒杯底呀😛

薯條

炭燒美國安格斯T骨牛扒

於是我地點左個炭燒美國安格斯T骨牛扒 ($268)
連菠蘿🍍都唔放過呀我地😅

德國鹹豬手配檸檬忌廉汁

再黎就係德國鹹豬手($178)

煎北海道帶子鮮青口墨魚汁意粉

墨魚🦑汁意大粉($148)
雖然每次都食到好狼狽,但每次見到都會好想食,意粉軟硬適中,海鮮既配合好好。

炭燒大蝦蟹子紅花忌廉汁意大利飯

炭燒大蝦蟹子蕃紅花忌廉汁意大利飯
唔知係咪食得太飽,呢個既驚喜無之前既咁澎湃🤦🏻‍♀️😂但材料的確好足呀😚

總括來講,呢間位於元朗嘅小店都算誠意十足,用料認真,而且又好抵食,下次大家去元朗既時候唔好只係識B仔涼粉喇😎

Type of Meal
Dinner