2021-07-21
今次餐廳安排咗我地坐靠近窗邊的位置,景觀開揚,放假嘆住冷氣看着窗外的旺角鬧市,未食嘢心情已豁然開朗! 食材幾高質,店員上餐嘅速度都好快,難怪平時夜晚通常都坐無虛席!😎吃到飽養生火鍋放題收費:12:00 - 15:00 $33915:30 - 19:30 $319正價時段 (無限時) $398 我們吃的是$398時段,無限時任食,令我呢個慢食吃貨可以慢慢嘆,食到每款食材嘅鮮味!😌👍 湯底有16款特色養生湯底選擇,今次揀咗鴛鴦鍋-藥膳養生花膠雞🐣涮涮鍋&田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋,花膠雞鍋用咗花雕大雞腿、花膠、紅棗、雲耳等等材料煲,雞肉非常嫩滑😋,花膠滿滿的骨膠原😜,好滋補!😍 蕃茄濃湯配埋牛肋骨係面,蕃茄味好濃郁,牛肋骨都煲到幾腍,有點似西餐湯,湯底好夠味,我地都唔需要拎醬油去沾食物😎👍🔸小食: 🐣鹹蛋黃炸魚皮首先未食火鍋前店員就會送一碟鹹蛋黃炸魚皮俾食客,encore就要收錢😂 炸魚皮好香口好脆,鹹蛋黃仲要係即炒上去,熱辣辣出哂煙~😲 不過我覺得個鹹蛋黃味可以再濃啲🙊 大家仲可以放入紙袋加入調味粉變成Shake shake 炸魚皮!😜特別選咗幾款火鍋配料同大家介紹下: 🔸肉類: 1. 🐮P
吃到飽養生火鍋放題收費:
12:00 - 15:00 $339
15:30 - 19:30 $319
正價時段 (無限時) $398
🔸小食:
🐣鹹蛋黃炸魚皮
特別選咗幾款火鍋配料同大家介紹下:
🔸肉類:
1. 🐮Prime grade安格斯牛頸脊: 牛肉我自己最中意呢款,油花會相對少啲,幾重牛肉味,非常鮮嫩,淥5秒就食得😎👍
2. 🐮Prime grade美國安格斯肥牛: 油花分佈比較平均,肉質唔錯,一樣淥5秒就食得😙👍🏻
3. 🐷西班牙伊比利亞黑毛豬: 真係超讚! 薄切令到口感更加爽彈,食到少少橡木果味,好嫩滑,油脂分佈均勻,淥10秒食得,入囗即化😍,一試難忘! 😜😜
4. 🐷西班牙無激素豬肉片: 無激素係一大賣點😎👍,肉質比較結實,都好食!
🔸海鮮類:
1. 是日海鮮: 有蜆同蟶子仔,蜆幾鮮甜味好飽滿,但蟶子仔就有啲沙,應該吐沙功夫未做得足🙊
2. 海蝦: 幾大隻🦐,鮮甜彈牙!
🔸丸類:
手工三色丸: 墨魚丸幾彈牙又有啲墨魚肉粒🦑,牛丸&豬肉丸的調味剛剛好,感覺應該無咩味精,細細粒又唔會食到好飽!😎
🔸飲品類:
嗰到嘅飲品真係多到數都數唔哂!😍 最貼心係除咗有凍飲,竟然有暖櫃!!!😲 大家就可以飲到暖飲或室溫飲品~ 😌 我就超級推介佢地自家冷泡茶!😝
1. 冷泡桂花烏龍茶: 烏龍茶配桂花真係好夾,我平時好中意飲烏龍茶,加咗桂花又多咗份花香🌼,我encore咗幾次!😍
2. 冷泡四季春茶: 茶味香濃回甘,非常解膩! 😌
3. 台灣黑糖冬瓜檸檬茶: 冬瓜同檸檬味幾,不過可能我飲完無糖冷泡茶,所以就會覺得甜咗少少🙊
🔸甜品:
雪糕:每人限叫一杯,有HaagenDazs、Movenpick🍨、Dreyer’s、KitKat雪糕俾你揀,正呀!😍
P.S. 要加10%服務費,亦可加錢追加酒精飲品