2022-07-22 51 views
平時食韓燒總是覺得好heavy,油淋淋,食完仲成身味,頭髮更加係重災區,有時要洗兩次先搞得掂。不過呢間燒肉就解決咗以上問題,因為採用咗光波爐,大大減少油煙,油都唔洗落,罪惡感減少好多。我地揀咗世子牛盛放題,部分食材是只出一次,一坐低唔洗叫。包括刺身拼盤、海鮮拼盤、安格斯牛肉盛合及醬油蝦,已經相當豐富。刺身拼盤 - 一大盤刺身放得整整齊齊,鮮甜美味,同其他主打日式放題店質素有得揮。海鮮拼盤 - 欣賞餐廳扇貝上枱已加入蒜蓉;青口亦附有牛油在殼邊~ 放上爐燒無咁單調。安格斯牛肉盛合 - 雖然唔太識分咩部位,不過全部油花分佈都幾靚仔,肉汁夠唔靭。醬油蝦 - 比無醃個款蝦多咗個層次,是另一種風味。其他以QR落單,除咗燒肉,仲有刺身、壽司、天婦羅、炸物及主食等選擇;任食肉類無論牛、豬、雞肉類都不錯,尤其是雞睥肉,非常彈牙多汁。壽司只點了火炙韓牛壽司,牛肉嫩滑之餘,下面舊飯都有醬汁添。熟食方面就最鍾意韓式炸餃子,比坊間辣一點,好惹味,encore咗兩次。另外自助區有沙律前菜、包肉既生菜、三款熟食雞翼及三款湯品。椒鹽單骨雞翼幾特別,其他放題應該好少見到。最後食埋支Melona雪條,非常飽足!!
醬油蝦 - 比無醃個款蝦多咗個層次,是另一種風味。
其他以QR落單,除咗燒肉,仲有刺身壽司、天婦羅、炸物及主食等選擇;

壽司只點了火炙韓牛壽司,牛肉嫩滑之餘,下面舊飯都有醬汁添。
另外自助區有沙律前菜、包肉既生菜、三款熟食雞翼及三款湯品。
椒鹽單骨雞翼幾特別,其他放題應該好少見到。
最後食埋支Melona雪條,非常飽足!!
2022-07-21
Type of Meal