2012-08-11
咁岩,呢間野自從我6月食完寫食評之後,就再無人係到發表食評。係上篇食評我話,會再黎!encore之餘會試下窩夫今次就兌現承諾係美食廣場,舖同舖之間既競爭相當大,就像「餃店」一樣,本來想抽時間一試,但遍尋不獲,原來早已結業。French Corner可以撐到今日,一定有其可取之處。 呢間小店其實真係幾窄小,企2-3個人已經顯得好逼;好彩門口既燈光都幾猛,見到「噗滋噗滋」既小丸子,好想再食呀 但我係對面「舞茶道」買左一直好有興趣既波浪薯條 所以就淨係買左2件比利時窩夫,$15有兩件,價格都可以接受。上篇食評食左小丸子,俾左個笑臉,今次食呢個比利時窩夫,就淨可以俾OK。要左一件 飄雪朱古力醬同純朱古力醬,見丫老闆娘拎左兩件現成制作既窩夫,然後隔離應該係有部機整(?)(我唔make sure,因為有野擋住睇唔到)等左5分鐘左右,首先完成既係純朱古力醬純朱古力醬 : 好甜的味道,朱古力醬香醇滑溜,但窩夫可能係現成既關係,好硬,咬落去,成口朱古力醬,好難食得好好睇睇。仲有呢個賣相好令。飄雪朱古力醬 : 遜色左少少,唔係咁好食,「飄雪」我朋友話有啲椰絲味,我就覺得得個甜字,仲遮住左朱古力醬滑膩既感覺
係上篇食評我話,會再黎!encore之餘會試下窩夫
今次就兌現承諾
係美食廣場,舖同舖之間既競爭相當大,就像「餃店」一樣,
本來想抽時間一試,但遍尋不獲,原來早已結業。
French Corner可以撐到今日,一定有其可取之處。
呢間小店其實真係幾窄小,企2-3個人已經顯得好逼;
好彩門口既燈光都幾猛,見到「噗滋噗滋」既小丸子,好想再食呀
但我係對面「舞茶道」買左一直好有興趣既波浪薯條
上篇食評食左小丸子,俾左個笑臉,今次食呢個比利時窩夫,就淨可以俾OK。 要左一件 飄雪朱古力醬同純朱古力醬,
(我唔make sure,因為有野擋住睇唔到)
等左5分鐘左右,首先完成既係純朱古力醬 純朱古力醬 : 好甜的味道,朱古力醬香醇滑溜,但窩夫可能係現成既關係,
好硬,咬落去,成口朱古力醬,好難食得好好睇睇。仲有呢個賣相好令。 飄雪朱古力醬 : 遜色左少少,唔係咁好食,「飄雪」我朋友話有啲椰絲味,
我就覺得得個甜字,仲遮住左朱古力醬滑膩既感覺。
To be honest,我覺得純朱古力醬好食好多,不過呢啲小店,其實都係做區內市民生意,
所以要求唔會咁高,支持!