2022-04-13
今次介紹呢間位於香港仔 標榜冇味精嘅米線餐廳 店內環境光猛 卡位闊落舒服 以黑白格仔為主 仲播放住悠閒嘅音樂🎵好適合假日慢慢歎午餐主食價錢大概四十至六十蚊 可以免費添飯/米線 食到飽啊(雖然本身分量都夠 但對餓底嘅人嚟講係福音啊🥳)加$18更可升級套餐 包普通飲品&小食 好抵食🙊如果想飲特飲嘅話就額外+$4 精明嘅我哋當然加套餐飲特飲啦 計過數差唔多係一杯特飲嘅價錢 即係送小食啊🤩落單時職員好細心咁問米線洗唔洗走蔥/芫茜 好彩佢有主動問 如果唔係朋友又要花時間自行走青🙈 🍜紅燒牛湯米線 💰62牛爽口 牛骨湯底有牛味 但唔係味精味 而且米線都吸到湯底味😋仲有其他港式口味嘅湯底㗎 🍛辣椒炒肉拌飯 💰58店員話要拌均先食 因為啲汁喺底😂珍珠米粒粒分明 豬肉食落有川味小炒肉嘅感覺 少少辣好香口惹味但唔會辣到接受唔到😋 🌮藤椒雞粒蔥油餅 💰32蔥油餅香口酥脆 配搭雞粒啲味道出哂嚟👍🏻 🍅話梅小蕃茄 💰+18🥚剁椒皮蛋 💰+18兩款小食都甜甜地幾開胃 除咗我哋揀嗰兩款 仲有醋香青瓜白木耳 麻辣豬耳朵 🥤芒果乳酪梳打 💰+4有芒果味爆爆珠增加口感 而且口味清新 🥤薄荷咖啡 💰+4有淡淡薄荷味唔會
🍜紅燒牛湯米線 💰62
🍛辣椒炒肉拌飯 💰58