2020-08-30 246 views
平時我帶得屋企人食飯食得多,今次竟然係公公👴出聲話帶我地去食, 仔仔聽到都 O哂咀🤷‍♂️,公公話因為上個月去老朋友👤的office 參觀, 參觀後果左樓下 cafe 食野,覺得唔錯就帶我地來,加上政府終於放寬到晚市可以食到9點🎉🎉🎉🎉,我地就一行4人去食飯了。係2人限聚令下餐廳見我地4人,都主動幫忙安排2人,2人一張枱, 隔離一下 好細心。呢到第一個比人的感覺好舒服💆‍♀️,因為有好多我喜歡的兔仔🐰裝飾,牆壁又多兔仔🐇圖案打卡絕對一流☺☺☺☺。講返食物水準中上, 我地叫左以下幾款食物:✡黑椒汁西冷牛扒配薯蓉 ~ 🐃牛扒煎得剛熟🥩, 點一點黑椒汁咬落肉質唔錯, 而薯蓉就超出色,可能我偏心啦,因我不嬲係薯蓉控,佢呢到的薯蓉加左小小黑松露入口又滑又香,呢個配菜超對加分。✡蜜糖菠蘿拌香拷豬鞍架配燒汁 ~ 🍍菠蘿用加左小小蜜糖拷過,小小酸酸甜甜好開胃,而個🐖豬鞍架值得一讚,咬落夠腍味道很好。✡檸檬忌廉汁拌香煎鯛魚柳 ~ 煎香過的鯛魚柳🐟 ,點一點🍋檸檬忌廉汁好夾, 啖啖魚柳肉,岩哂公公,因佢每餐都要食魚的。✡忌廉蟹肉意粉 ~ 仔仔最愛食意粉,螺絲粉果d, 佢一睇到餐牌有已經二話不說要食忌廉🦀蟹肉意

講返食物水準中上, 我地叫左以下幾款食物:

✡忌廉蟹肉意粉 ~ 仔仔最愛食意粉,螺絲粉果d, 佢一睇到餐牌有已經二話不說要食忌廉🦀蟹肉意粉了, 來到相當有驚喜,估唔到蟹肉份量都幾多喎。

✡凱撒沙律配雞扒🐔 ~ 婆婆話晚餐點都要食d 菜先好,雞扒煎得幾好, 而凱撒汁另上,我覺得幾好,因為未必人人喜歡咁多汁。

✡小食拼盤 (薯絲蝦,網紙春卷,忌廉蟹肉薯餅,香茅魚餅,芝士年糕)~ 即炸小食, 夠哂香脆。

🎀花茶 ~ 公公岩哂, 一壺超香的花茶內裡有一茶包另有玫瑰花。

🎀芒果乳酪 ~ 媽咪話好香芒果味。

🎀水果茶 ~ 好多水果, 茶味剛好,但下次可以叫小甜。

🎀焦糖泡沫朱古力 ~ 仔仔必點熱朱古力, 上面仲要拉左個靚花 ,好飲又可以打卡。

整體好滿意,下次會再幫襯。😊