2020-03-07 939 views
星期六打算食好一點,入到餐廳見到啲二人枱都幾迫(其實兩張枱之間只拉開約10cm距離),而且食客未滿一半,因為衞生問題唔想同鄰枱太近,所以問下可唔可以俾闊啲嘅卡位我地(當時卡位仲有兩至三張),但侍應拒絕了,俾左張近職員出入口嘅二人枱我哋。其實本身都無問題嘅,因為呢張枱自成一角,都幾好。但點知坐低後睇緊餐牌時,有侍應左右手各捧一個鐵板牛扒喺我頭上經過,非常危險。所以我再同侍應要求轉枱,但佢只係俾返上述好近嘅二人枱我哋。而且侍應的態度很差,所以最後我哋決定離開。其實我都明白餐廳安排坐位有你哋嘅原則,所以都不強人所難。但都希望呢間餐廳能夠因應現時疫情喺坐位空間上有更適合嘅安排。

2020-02-29