2023-10-23 578 views
尖沙咀又發現一家飲酒好正既地方,有足夠chill既sofa可以同朋友一齊食嘢同飲嘢。燒牛肉 $158烤得外熟裡嫩,食落去係整個牛肉都嫩口多汁,點上微微辣醬,更加美味。生菜包 $98辣炒豬肉碎又香又夠惹味,單食或者包生菜一流,經典泰餐既水平之上。醉貓炒河 $88係泰式既寬河粉炒得相當有泰味,配上泰式香料同肉碎,雖然對我來講有d辣,但都係一個上腦既菜。皮蛋蝦餅 $98第一次食有帶蝦餅既皮蛋,感覺係好優雅既一道菜,除左涼拌,仲多左一種食法既印象,感覺都唔錯。Earl Grey Sunset $120如名字咁係我既最愛,Gin酒底入面加左橙汁,上面發左蛋清既泡沫,先感受蛋清在到橙味既Gin,就好似係夕陽下既一點點落下的餘暉,深刻又美好。Ginger Queens Road $120主調為姜味Vodka,中間加左柚子同橙汁,中和少少姜帶來既辣,夠曬特別。Oolala $120烏龍茶底whiskey,加少少桃同橙,水果茶既感覺中帶住一d酒味~鍾意飲茶既必試~Hendrick's Looler $120青蘋果既Gin酒,加少少清新檸檬,飲落去就似青春回憶湧上心頭,想到都開心無比。

燒牛肉 $158

生菜包 $98