2023-10-09
突然發現好耐冇打過邊爐,即刻趁放假止下邊爐癮🥳呢日走到荃灣,店舖開陽座位寬闊環境夠舒適!♥ 金屋藏嬌湯底 $228大紅袍有成20幾款湯底😳緊有一款啱你! 我哋揀咗皇牌-金屋藏嬌,聽店員講呢個湯底好受歡迎晚晚都賣晒!哇,足足有半隻新鮮雞店員仲會幫手剪開,湯底仲放左一大圈冬瓜、蟲草花、花膠等,滋補得黎又唔會熱氣。金屋係指湯底呈現金黃色,用咗新鮮雞湯熬製飲落超鮮甜👍♥ 安格斯牛頸脊$278講到明食肉獸揀左碟例牌2個人食岩岩好,安格斯牛頸脊的肉質鮮嫩,睇得出紋理分佈好均勻唔會好油膩,帶有豐富的牛肉香味😍♥ 花彫牛肉$138花彫牛肉則更加嫩滑多汁,有著濃濃的花雕香味淥後更能帶出牛肉鮮味,一碟份量都好多食極都仲有!♥ 芝士墨魚丸(拼芝士牛丸)$108見到芝士墨魚丸係推介,揀左兩拼芝士牛丸,食既時候要小心,一咬d芝士就會咇晒出嚟🙈濃郁嘅芝士同牛丸好夾😍♥ 炸腐皮(拼炸魚皮)$70炸腐皮同炸魚皮十分酥脆的食感,兩款都係新鮮炸起,上檯時熱辣辣架!浸1秒已經食得索哂d湯♥ 鴨血$68鴨血的質地軟嫩又滑,每件都係厚切,淥耐少少能夠吸收湯底的風味♥ 竹蔗水$40最後唔少得竹蔗水下下火,清爽解渴帶竹蔗既甜味。健
呢日走到荃灣,店舖開陽座位寬闊環境夠舒適!
♥ 金屋藏嬌湯底 $228
♥ 安格斯牛頸脊$278
♥ 花彫牛肉$138
♥ 芝士墨魚丸(拼芝士牛丸)$108
♥ 炸腐皮(拼炸魚皮)$70
♥ 鴨血$68
♥ 竹蔗水$40
最後唔少得竹蔗水下下火,清爽解渴帶竹蔗既甜味。健康又清新