(Non-member)
昨晚與數名友人到旺角德興打邊爐任食, 食物都幾好, 其間有蝦, 帶子等送. 埋單時找數5百幾, 有一項是28元的蝦, 我問朋友全部都冇人叫過, 因要另外比錢, 而我地食左兩鍱, 經理話第一次係送, 第二次係要比錢, 但我地話冇叫過, 要求佢check下張點菜單, 如果真有叫, 就一定比錢, 點知佢話搵唔番張單, 然後話我地食左應該要比錢及說"唔通我比鮑魚你又食呀"及"算喇, 唔好計, 費事為少少錢嘈", 最後都減番28元, 埋單時, 有朋友說比28元tips算數, 因真係食左, 但我拒絕, 因當時感覺好似係我地呃佢咁, 所以比原價就算. 而且以上對答係此酒樓最高級的經理(穿灰色西裝, 及我問他想找最高級的負責人, 他說他便是...), 所以冇辦法唔投訴.ps: 走時係電梯旁半隱蔽處見到一張恆生卡優惠宣傳, 四人食, 一人可半價, 埋單時冇人講, 走時問服務生, 她說有, 但唔會主動同客人講(態度冷漠).當時有一想法, 是否這酒樓欠糧?
當時有一想法, 是否這酒樓欠糧?