卜卜餃子🥟店森仔由細到大就最鍾意食餃子🥟咁岩係西九龍中心行街嘅時候,見到有一間全人手包製嘅手工餃子店,緊係要試一試佢🙌🏻🙌🏻聽老闆娘話,餃子店係新開張,主打手工餃子🥟,所以當中有不同口味可選,重要‼️亦有分肉餃和素餃👍🏻適合不同飲食習慣嘅人士😎我精心挑選左三拼豚肉餃和麻辣旺菜豚肉餃。兩者味道都不錯,同時各有特色👍🏻👍🏻三拼豚肉餃這個餃子拼盤,最正係一次過可以滿足三個口味嘅願望🥳當中有芝士粟米,木耳粟米,椰菜粟米🌽粟米🌽萬歲🙌🏻不同嘅配菜夾埋粟米均會帶來不同的化學作用,口感同味道都唔同🤣正丫喂最重要‼️粟米係十分鮮甜😌鍾意食粟米嘅人先千萬唔可以錯過!麻辣旺菜豚肉餃鍾意食辣嘅森仔,梗係會挑選呢一款麻辣味嘅豚肉餃子!😎佢整體上幾好,有麻,香,辣三者合一嘅感覺。而旺菜更帶來了一個層次的口感👍🏻唯口味問題,森仔略嫌不夠辣🤣🤣
卜卜餃子🥟店
森仔由細到大就最鍾意食餃子🥟

我精心挑選左三拼豚肉餃和麻辣旺菜豚肉餃。
兩者味道都不錯,同時各有特色👍🏻👍🏻

三拼豚肉餃
這個餃子拼盤,最正係一次過可以滿足三個口味嘅願望🥳
當中有芝士粟米,木耳粟米,椰菜粟米🌽
粟米🌽萬歲🙌🏻
最重要‼️粟米係十分鮮甜😌
鍾意食粟米嘅人先千萬唔可以錯過!

麻辣旺菜豚肉餃
鍾意食辣嘅森仔,梗係會挑選呢一款麻辣味嘅豚肉餃子!😎
佢整體上幾好,有麻,香,辣三者合一嘅感覺。
而旺菜更帶來了一個層次的口感👍🏻
唯口味問題,森仔略嫌不夠辣🤣🤣
TakeAway
  • 三拼豚肉餃子