2023-03-24
本身都幾鍾意食醉雞同埋中式藥膳(*'▽'*) 呢間就一次過滿足哂兩個願望~早排試左覺得食過番尋味啊 用料好足 更稱得上好揼本 但價錢依然好親民 相信會成為本尊愛店😌.♥ 招牌砂鍋醉藥雞麵 $68湯底以黃酒、淮山、紅棗、木耳等等熬製 既有藥材味又帶點酒味 但完全唔覺得苦 反而有濃濃嘅鮮雞味 非常養生 飲完全身暖笠笠( ´ ω ` )ノ゙麵底仲可以揀米線、米粉、瀨粉、銀針粉、刀削麵.♥ 醉雞麵 $58除左藥膳湯 仲有濃雞湯揀 雞湯望落平平無奇~飲落真係嘩一聲 食得出係鮮雞熬出嚟嗰種濃郁 但唔會油淋淋 好好飲!醉雞肉質亦好滑 完全無雪藏味(ノ^o^)酒味好突出 係正嘅.♥ 小食溏心醉蛋醉鮑魚 醉豬手全部都超入味 陣花雕酒香一啖就散哂出嚟 最特別係加入左桂花🌼加添一份清香 味道好特別 見到仲有杞子、花生、蟲草花 絕對係高成本之作啊 三款都好出色 但醉鮑魚就最難忘 爽口又新鮮 愛酒之友不能錯過~
♥ 招牌砂鍋醉藥雞麵 $68
♥ 醉雞麵 $58