2014-02-20
喜歡週圍食,但好少會寫食評 (因為太懶)去了夢屋兩次後,決定要公開這個有高水準食物同埋可以慢慢hea既好地方第一次去,因為看到tea set 吸引,自己走上去一個人食唔哂個set, 就叫了 Daily dessert, 當日既甜品就係scone附上圖片,原諒我影時手震震我在文華,半島, Amarni cafe 及幾間酒店也食唔到呢個水準,有濃濃牛油香,又鬆軟甜度適中跟scone 附上既牛油刀好特別,原來用人體溫度令刀尖熱而溶化牛油,老闆娘真係不惜工本見到咁好用,我在夢屋都買左把。。。回家整奶醬多,花生醬極快溶,哈哈試了咁有水準既scone後, 念念不忘, 隔幾日再同朋友去, 今次試了tea set , 同埋單點了waffle with ice cream, waffle 又令我好驚喜。 內鬆外脆,又有蛋香。必食!臨走時,看到原來有all day breakfast, 星期日會再帶媽媽來試吓。地點方便,裝修舒服,又可以慢慢坐,好開心找到這個新地方!
第一次去,因為看到tea set 吸引,自己走上去
附上圖片,原諒我影時手震震
甜度適中
地點方便,裝修舒服,又可以慢慢坐,好開心找到這個新地方!