2012-11-21
8月18日, 食過灣仔兩間Ebeneezer幾次, 基本上都係唔洗等位快快有得食~ 今晚出開尖沙嘴, 一早就決定咗嚟呢度一解我地嘅羊肉癮! 點知一嚟到唔單止全場爆滿加位加到迫迫狹狹, 門口等位等外賣嘅人仲要幾多… 我地到等咗成半個鐘先有位!::: Donar (Lamb) Kebab ::: $68每逄嚟到呀比必叫亦係最好食嘅羊肉卷! 可以叫小中大辣或者唔辣, 唔食得辣嘅都要叫小辣吊吊味, 增加惹味感~ 啖啖羊肉、菜、蕃茄, 又加上特製嘅沙律醬, 好美味! 個份量又好夠, 但係實在好好味, 食到飽飽都仲會想食~::: Roast Lamb Salad ::: $60呀菲嚟親必叫嘅燒羊肉沙律~ 因為人流真係來去得好快, 所以食物絕對係多d嚟密d手咁即叫即整! 生菜、番茄、彩椒、青瓜、紅洋蔥等等豐富配菜, 再加上燒得十分惹味兼臊香嘅燒羊肉, 撈埋重手乳酪沙律醬~ 正! 其實幾間Ebeneezer食物水準相約~ 相差嘅可算係呢度嘅環境… 雖然有列大窗望街, 但因為佢本身係位於地下再落半層, 所以其實坐窗口位只係會睇住出面行人d腳同車轆… 加上呢度地方比較細, 但台凳都擺得多同密, 台與台之間
::: Roast Lamb Salad ::: $60
其實幾間Ebeneezer食物水準相約~ 相差嘅可算係呢度嘅環境… 雖然有列大窗望街, 但因為佢本身係位於地下再落半層, 所以其實坐窗口位只係會睇住出面行人d腳同車轆… 加上呢度地方比較細, 但台凳都擺得多同密, 台與台之間空間好少, 人多時仲分分鐘加位加到行唔到, 所以坐得幾唔舒服. 再加上人多, 聲浪自然更大, 嘈到都唔係好傾到偈… 明顯Ebeneezer喺尖沙嘴受歡迎過灣仔好多! 如果人少d坐得舒服d, 今次就唔只得ok喇~