2015-12-18
今晚約了個好友來到尖沙咀找好野食,大家異口同聲都話要找家好坐既,佢就帶我來到百樂酒店後面嘉蘭圍盡頭的一幢舊樓大堂,要禁4樓開閘的,真係無熟人帶你無可能會知道這裡會有家Cafe在樓上囉 入到去果然别有洞天,簡約的裝飾配上輕柔的音樂,又有幾張長Sofa, 好啱三五知己來hea hea, very nice there!!我地8點來都差唔多無位,清一式少女客人,個個都顯得好leisure感覺非常清新!原本要book的,我地無book但都剛剛有位給我地兩個,之後就Full House到尾喇!大家下次上來之前記得book定sofa位啦!Menu中見到我既favourite致愛黑松露寬條麵,就試試佢啦,加$35就可配埋餐湯同特飲,就來杯益力多乳酸吧首先來杯益力多乳酸,隻杯幾有型,好似個高版果Jam樽(可能佢地真係咁環保我都唔拘架)!不過味道就好淡,擺明唔夠糖漿。再來個磨菇湯.....你睇佢個忌簾拉花,唔錯唔錯!! 個湯好杰,我估佢應該落左唔少粘米來煲,見到有原隻磨菇片,好味,幾有誠意之作!唔覺唔覺飲完個湯就上main course野菌黑松露寬條麵,我估由order到送到來只係7-8分鐘左右,無
我地8點來都差唔多無位,清一式少女客人,個個都顯得好leisure感覺非常清新!原本要book的,我地無book但都剛剛有位給我地兩個,之後就Full House到尾喇!大家下次上來之前記得book定sofa位啦! Menu中見到我既favourite致愛黑松露寬條麵,就試試佢啦,加$35就可配埋餐湯同特飲,就來杯益力多乳酸吧