REFLECT Restaurant & Bar

REFLECT Restaurant & Bar (旺角)全新旺角天台手工墨西哥fusion餐廳 - 融合東西文化的美味體驗最近發現咗一間新興嘅墨西哥fusion餐廳,位於旺角嘅天台,非常有特色。佢哋嘅菜式結合咗墨西哥傳統風味同現代手工烹調技巧,帶嚟一番全新嘅味蕾體驗。Calamari Bolognese $188.0入口即化嘅軟滑魷魚,配搭濃郁誘人嘅肉醬,帶有墨西哥香料嘅異國風味,非常鮮美可口。醬汁濃度恰到好處,令人一口接一口停唔到筷。Crispy Wings $88.0喺入口即爆炸嘅酥脆雞翼,表層鬆脆多汁,內裡肉質鮮嫩多汁。配料融合咗墨西哥香料,尤其是辣椒味道濃厚,為重口味人士提供了極佳嘅選擇。作為一道開胃小食,實在太合我意。Mix Skewer $78.0鮮嫩多汁嘅各類肉品及蔬菜,以墨西哥風味醬料調味,每塊獨立尊重食材原味。五顏六色嘅配搭,視覺效果亦相當吸引。非常適合食客品嘗東西文化交融嘅美味。Nougat $98.0甜品嘅部分,以墨西哥傳統糖果諾加為靈感,以蛋白及糖漿製成,口感軟綿純朴,帶有幾許提子香氣,清新不膩口。甜中帶有微妙嘅鹹味,反而令味蕾感到驚喜萬分。Fuzzy Fuz
REFLECT Restaurant & Bar (旺角)

Calamari Bolognese $188.0

Crispy Wings $88.0

Mix Skewer $78.0

Nougat $98.0

Fuzzy Fuzzy $78.0
以特調雞尾酒為基礎,配以新鮮水果,如芒果、西柚等,呈現出一種酸甜並濃融合墨西哥風情嘅口感。微醺中帶點清爽解渴嘅感覺,令人忍不住一口接一口。

Grilled Cuttlefish $108.0
醬燒嫩滑嘅墨西哥式烤鱿魚,既保留咗海鮮鮮甜原味,又帶上一絲辣椒香氣,極之惹味。表層微焦嘅幾分入味,內裡依然嫩滑多汁,非常完美。

就整體而言,呢間融合咗墨西哥特色嘅fusion restaurant相當之精彩!各款菜式都以獨特嘅手工手法烹調,配合傳統墨西哥風味,為食客帶嚟驚喜不斷嘅味蕾體驗。而佢哋嘅天台景致亦非常美麗,令整個用餐環境格外寫意。

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️