2024-02-25
嚟到長洲除咗度假之外,其次就係食好西😋,呢間coffee shop日頭係Cafe夜晚係酒吧,裝修格局比較簡約,另外設有室外座位,呢度嘅嘢食都係西式為主😆🌞Fruit yogurt all day breakfast(鮮果乳酪全日早餐) $108 :佢哋嘅全日早餐其實都幾多款式,想食比較多肉嘅又有,輕盈嘅又有,健康款都有😍,好似呢個鮮果乳酪全日早餐咁,除咗有鮮果乳酪之外,仲有酸種麵包,焗豆,沙律,煙三文魚,鮮蕃茄,大啡菇同埋鮮火龍果等,真係超適合女士😎,夠飽之餘又唔肥,夠晒健康👍🏻👍🏻,佢個鮮果乳酪酸酸甜甜咁好開胃,份量又唔會好少,再加上面層嘅脆脆,新鮮士多啤梨同埋藍莓,口感一流😋,其次係我嘅至愛大啡菇,佢比一般嘅雜菌菇較貴,所以唔係度度嘅餐廳都會用大啡菇作配菜,總括嚟講呢度嘅每一款菜都係我嘅至愛😆第一次係可以完全食晒之餘仲唔會覺得膩嘅一個all day👍🏻👍🏻🍔no.11 DOUBLE Cheese Burger(雙層芝士漢堡) $108 :另外嗌咗呢一款雙層芝士burger,每一間餐廳都有佢哋獨特嘅製法同菜式,而呢一個burger裏面加入咗一個自家製嘅醬料,食起上嚟酸酸甜甜非常開胃🤤
🍔no.11 DOUBLE Cheese Burger(雙層芝士漢堡) $108 :另外嗌咗呢一款雙層芝士burger,每一間餐廳都有佢哋獨特嘅製法同菜式,而呢一個burger裏面加入咗一個自家製嘅醬料,食起上嚟酸酸甜甜非常開胃🤤,而且裏面仲有酸瓜,新鮮生菜同紫洋蔥嘅配搭,喺包面仲印上餐廳名,賣相唔錯,包都係先烤焗,所以整體惹味😋,薯條方面都唔差,即叫即炸,所以都係熱辣辣,份量適中,價錢合理👍🏻
🍹接骨木花梳打 $38 :嘢飲方面因為天氣熱嘅關係,所以就嗌咗杯梳打,接骨木花嘅味道清香得來而入口,佢唔會好甜,所以係幾解渴😆
☕️凍鮮奶咖啡 $38 :呢杯凍嘅咖啡賣相出色,漸變色是基本吧,飲落咖啡味都重,鮮奶平均,唔錯👏🏻