2010-03-12
上個星期五同朋友慶祝生日,朋友話想來這間餐廳食晚飯,於是我們一行四個人就嚟左呢間餐廳啦.未入去已經感覺得好熱鬧的氣氛了.我們坐在近門口位置,都算多人,我們點左都幾多嘢食,一早炒底晒有咩推介,仕應都很好,我們問她有咩介紹都解釋得好咩細給我們聽.叫左:俄式麵包四款口味(磨菇,蘋果,豬肉,菠菜),其中蘋果及菠菜都係普通的味道,但磨菇及豬肉則好味,磨菇係新鮮好惹味,豬肉都好香呀.雲吞-一般口味,淡淡地味道不濃,但都好多粒呀南瓜蟹肉湯-好creamy呀,好好飲呀牛尾湯-這個是食評說必飲的,但感覺則一般,可能太高期望吧,不過都多料的希靈魚沙律(好似係咁上下卦)-都幾好味,但其實食唔到魚,唔太明顯的魚味燒羊架-現場在你面前倒酒上去即刻著火,氣氛好好,味道都好呀,唔係好酥,肥廋適中俄式牛肉跟飲-呢個係飯及牛肉分開的,但係個牛肉好一般,冇咩特別呀,成煲湯咁芝士菠菜蝦-這個好味,好濃芝士味,我鍾意食,中蝦都好爽口,菠菜好甜呀甜品:俄式布甸-其實都冇咩特別,特別係等左超耐,可能係漏左單疏乎喱-都幾好味,好滑好香雲妮拿味,加些奶一起吃食物沒想像中吸引及特別,餐廳環境幾好,但係全晚也有人在唱歌表演,實在太嘈,完
叫左:
雲吞-一般口味,淡淡地味道不濃,但都好多粒呀
南瓜蟹肉湯-好creamy呀,好好飲呀
甜品:
俄式布甸-其實都冇咩特別,特別係等左超耐,可能係漏左單
疏乎喱-都幾好味,好滑好香雲妮拿味,加些奶一起吃
食物沒想像中吸引及特別,餐廳環境幾好,但係全晚也有人在唱歌表演,實在太嘈,完全傾唔到計,他們會每張枱都會唱一首歌給客人聽的,還會拿出不同的樂器給我們一起伴奏,但係如果全晚都是這樣的環境實在不太好.建議可以改為只在一段時間表演.
服務方面,其中一個女仕應是替我們服務的,她的服務態度都很好及好有耐性.但係我們用了二十分鐘以上等甜品,這點則要改善,還有埋單都等左好耐,原來機件故障,但應該跟我們交代一聲會較好.