2008-06-29 217 views
這是一間小小的車仔麵店, 沒想過這間鋪竟然可在OPENRICE找到他們多數做街坊生意, 已經有很多熟客我都係其中一個熟客, 因為D車仔麵實在太好食我本身並非住在沙田市中心附近, 因工作和轉車緣故經常會到果頭食飯(因為家附近係無好東西吃)等我推介下D好野食先啦~肚餓既話, 車仔麵係首選最欣賞係果度既腐皮卷, 全部都係老闆娘自己煮的果度有十幾個車仔麵餸可以揀~~ 樣樣都好OK~最好食就係車仔麵既辣汁~!! 果種辣味O係第二度係食唔到!我經常為左腐皮卷同辣汁而去幫襯佢地第二樣要介紹既就係門口既串燒, $6/串佢地好識做生意, 少人既話就唔會賣串燒, 因為攤凍左既串燒係唔好食有牛肉, 雞肉, 豬頸肉, 煙肉腸仔, 司華力腸, 什丸等等呢間唔同一般既小食店, 佢地唔係燒好晒先拎出黎賣而係O係你面前一路燒一路分俾每一位客人, 串燒既香味出晒黎由於太多人緣故, D串燒去得好快, 通常食串燒都要等佢燒好先得雖然等, 但係好多人都願意去等呢D串燒!! 尢其夜晚630後最為明顯!最好食既係牛肉粒串燒, 一串都有六粒牛肉好JUICY, D肉又唔"銀", 再加埋佢本店特製醬汁, 實在令人難以抗拒...街坊推
他們多數做街坊生意, 已經有很多熟客
我都係其中一個熟客, 因為D車仔麵實在太好食

(因為家附近係無好東西吃)

等我推介下D好野食先啦~

肚餓既話, 車仔麵係首選

最欣賞係果度既腐皮卷, 全部都係老闆娘自己煮的
果度有十幾個車仔麵餸可以揀~~ 樣樣都好OK~
最好食就係車仔麵既辣汁~!! 果種辣味O係第二度係食唔到!
我經常為左腐皮卷同辣汁而去幫襯佢地

第二樣要介紹既就係門口既串燒, $6/串

呢間唔同一般既小食店, 佢地唔係燒好晒先拎出黎賣

而係O係你面前一路燒一路分俾每一位客人, 串燒既香味出晒黎
最好食既係牛肉粒串燒, 一串都有六粒牛肉

街坊推介!!

P.S 間鋪晚上八點左右收鋪, 跑夜馬會夜D收鋪
午市開始供應車仔麵, 下午530後開始有串燒食
串燒$6/串, 車仔麵 $18有3個餸, $22有4個餸