2022-05-02
為食貓係幾年前已經成日去太子總店食餃子估唔到宜家開左咁多間分店,連將軍澳都有為食貓推介既食物有:龍鳳松茸餃 (5/5)龍鳳松茸餃有黑松茸同白松茸餃,各佔一半黑松茸白松茸為食貓覺得2隻餃既松茸味都好勁,不過我就鍾意食黑松茸多d,因為個松茸味會再濃d😍另外,佢個皮唔太厚又唔太薄,岩岩好,一啖咬落去,松茸再配埋新鮮大舊既豬肉,非常好食😋雖然佢價錢偏貴,但佢用料十足,食得出所有料都係新鮮同貴價既,呢點係非常重要狀元九鼎湯 (4/5)呢個湯都真係不得了因為為食貓好鍾意飲粉葛湯,所以覺得呢碗狀元九鼎湯好好飲😂同埋都幾鮮甜,唔覺有任何味精。不過如果可以再濃味少少就會更加好飲啦!另外,為食貓都食過其他野食,例如: 四川涼麵同埋芫荽豬肉餃,個涼麵就一般,但芫荽豬肉餃同龍鳳松茸餃同樣出色為食貓認為如果大家有機會去食,叫湯餃會好過煎餃,因為湯餃最能夠食得出佢既味道(連為食貓咁鍾意食煎炸野都堅決食湯餃哦~)
店,連將軍澳都有
為食貓推介既食物有:
龍鳳松茸餃 (5/5)
龍鳳松茸餃有黑松茸同白松茸餃,各佔一半
大舊既豬肉,非常好食😋
狀元九鼎湯 (4/5)
豬肉餃同龍鳳松茸餃同樣出色
(連為食貓咁鍾意食煎炸野都堅決食湯餃哦~)