2023-08-06
«全港最好食的拉麵之一,奇蹟拉麵» - Mirakuru Japanese Noodles屯門有幸食過一次,跟住佢就結業左,真係等左好耐先等到佢重開呀!屯門食過佢呀豬骨湯底,真心好濃好好食,今次就試吓佢嘅旺角新店🍜🍜 清湯醬油拉麵 $79當日豬骨湯賣晒,淨返清湯可以選擇,估唔到都好驚喜🤭湯底有陣鰹魚香,麵質適中偏硬偏彈牙(我好鍾意❤️)叉燒肉一般,我覺得屯門食嘅時候滑啲流心蛋個流心做得唔錯,再濃味啲就更佳總括黎講佢地嘅拉麵真係好好食👍🏻 下次好想黎食到佢嘅豬骨拉麵------------------------------🌟回頭指數:9/10本身諗住要排好耐隊,1:50去到,排左15分鐘就入得👍🏻(雖然中午排好熱,真係流哂汗🥹)佢2:15左右已經截左龍,大家想試就要預返時間啦。📍地址:奇蹟拉麵 ミラクル (旺角)旺角通菜街22號達明大厦地舖/ 喜歡我食評的朋友,請follow IG @yumyumyummy.tummy /
🍜 清湯醬油拉麵 $79
當日豬骨湯賣晒,淨返清湯可以選擇,估唔到都好驚喜🤭
湯底有陣鰹魚香,麵質適中偏硬偏彈牙(我好鍾意❤️)
叉燒肉一般,我覺得屯門食嘅時候滑啲
流心蛋個流心做得唔錯,再濃味啲就更佳
🌟回頭指數:9/10
📍地址:奇蹟拉麵 ミラクル (旺角)
旺角通菜街22號達明大厦地舖