2018-05-26 1270 views
串燒真的是世界上最吸引嘅食物,烤肉嘅香味加埋juicy嘅肉質,非常惹味,所以今晚決定約埋個同學去數一數二嘅好味串燒店"肚餓了"餐廳位於亞士厘道樓下鋪,成間餐廳令人感覺很relax鹽燒牛舌牛舌肉質很鮮嫰,表皮燒得香,而且完全不帶酥味,我認為是全港最好吃,必點食物安格斯牛柳粒牛味勁濃,質地有少少咬口,有少少似牛柳,燒烤味夠濃西班牙黑毛豬件黑毛豬件夠厚,但完全唔靭,相反仲有少少彈牙感覺,表皮燒得脆,很甘香汁燒鮑魚又係必點食物,如果唔係趕時間,一定encore,醬汁味道十級好味,而且完全滲入到鮑魚肉入邊,配合鮑魚鮮味,真係好好味呀珍寶帆立貝真係夠晒珍寶,又夠厚身,帶子鮮味極濃,正辣味原隻魷魚大大隻魷魚加左辣汁去燒,惹味到不得了,嗜辣者必點黑松露廣島蠔肥美又新鮮嘅生蠔,加左黑松露醬同埋磨菇粒,真係絕配,入口嗰份滿足感真的難以形容,黑松露香配合生蠔海水味道,頂級享受微辣肉碎茄子原隻肉厚茄子,外皮燒香而入邊肉質保持嫰滑,肉碎帶輕微麻辣,將味道大幅提昇黃金炸魚皮極邪惡美食,但唔點又唔得,因為實在太好味,咸旦黃完全佈滿整塊魚皮,香脆度,惹味道都是100分燒蒜蓉蟶子皇是日特價$8.8一隻,咁抵唔叫就苯,蟶

餐廳位於亞士厘道樓下鋪,成間餐廳令人感覺很relax

安格斯牛柳粒

牛味勁濃,質地有少少咬口,有少少似牛柳,燒烤味夠濃

西班牙黑毛豬件

珍寶帆立貝

真係夠晒珍寶,又夠厚身,帶子鮮味極濃,正

辣味原隻魷魚

大大隻魷魚加左辣汁去燒,惹味到不得了,嗜辣者必點

微辣肉碎茄子

黃金炸魚皮

燒蒜蓉蟶子皇

是日特價$8.8一隻,咁抵唔叫就苯,蟶子肉夠厚,燒得剛好,配大量蒜蓉喺面,惹味到不得了

食完咁多款美食連兩罐汽水,約$800蚊埋單,絕對唔貴,這間肚餓了,是目前我食過最正燒烤店,下次再食,不作他選

• 鹽燒厚切牛舌
  • 黑松露香菇醬燒蠔