📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝全港最難book既tea‼️甜品控天堂🍰2大架甜品車無限refill🥳❞朋友早2個月book😍終於一試全港最難book既tea 出名甜品車任食!🥳不過講真都係gimmick野啦 西式甜品偏飽膩 好難瘋狂refill…🥲每樣要一件 叫一轉都飽到上天🤰🏻同埋佢限時2小時…(每日做3輪😳)有d趕 🥲下午茶就係想同朋友坐耐d 慢慢傾/hea住食嘛🥺整體黎講 甜品種類多 樣樣都好食! 不過未至於wow既程度🙈可能會岩西式甜點狂熱者/超級大胃王😆值得一讚員工有好禮貌好細心❤️👍🏻🫖𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 $998 for two (4/5)✨𝙎𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝▪️𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 & 𝘊𝘳𝘢𝘣 ❤️▪️𝘚𝘮𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 & 𝘊𝘢𝘷𝘪𝘢𝘳▪️𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 & 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦▪️𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 & 𝘌𝘨𝘨 ❤️4件三文治都好食😋唔同顏色既包真係有味! 紅色係蕃茄酸味 黑色係朱古力味!😝最中意牛油果蟹肉同黑松露碎蛋😬一個fresh一個濃味!✨𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙎𝙘𝙤𝙣𝙚𝙨佢會淨係比原味同提子乾味各一粒 可以refill的! 我覺得好食!😍都夠香同濕潤! (本人對scone冇
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒

▪️𝘚𝘮𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 & 𝘊𝘢𝘷𝘪𝘢𝘳
▪️𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 & 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦
▪️𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 & 𝘌𝘨𝘨 ❤️

✨𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙎𝙘𝙤𝙣𝙚𝙨
佢會淨係比原味同提子乾味各一粒 可以refill的! 我覺得好食!😍都夠香同濕潤! (本人對scone冇高要求😳) Clotted cream好食🥺❤️仲有自家製strawberry jam🍓同orange jam🍊(少少苦澀) 好多想食粒 但能力有限冇refill到🤧

✨𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩𝙨 𝙎𝙩𝙖𝙣𝙙
▪️𝘙𝘢𝘴𝘱𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘛𝘢𝘳𝘵
▪️𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘗𝘢𝘯𝘯𝘢 𝘊𝘰𝘵𝘵𝘢
▪️𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦
▪️𝘊𝘳𝘦𝘮𝘦 𝘉𝘳𝘶𝘭𝘦𝘦 𝘛𝘢𝘳𝘵

甜品塔既都係正常野 冇咩驚喜 唯一印象深刻既係個個咖啡朱古力蛋糕好濃苦!😍

✨𝙋𝙖𝙨𝙩𝙧𝙮 𝙏𝙧𝙤𝙡𝙡𝙚𝙮
▪️𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘔𝘪𝘭𝘭𝘦 𝘍𝘦𝘶𝘪𝘭𝘭𝘦 ❤️
▪️𝘗𝘪𝘴𝘵𝘢𝘤𝘩𝘪𝘰 𝘊𝘢𝘬𝘦 ❤️
▪️𝘙𝘢𝘴𝘱𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘊𝘶𝘴𝘵𝘢𝘳𝘥 𝘊𝘢𝘬𝘦
▪️𝘔𝘢𝘯𝘨𝘰 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘗𝘶𝘧𝘧 ❤️
▪️𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘉𝘳𝘰𝘸𝘯𝘪𝘦
▪️𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘛𝘢𝘳𝘵 ❤️
▪️𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘔𝘢𝘤𝘢𝘳𝘰𝘯

之後就推甜品車黎啦 當然每樣各一! 最愛既Mille feuille就一人一件😙我覺得佢地既原個mille feuille好食d呢🎂‼️酥皮厚身有層次d 同埋香脆d!

開心果蛋糕竟然冇開心果味 但有濃濃既椰子香味(i like!)🥥芒果puff幾fresh🥭2款朱古力甜品都係超濃苦朱古力味😳❤️brownie個款好dense會偏膩🤧

✨𝘾𝙤𝙣𝙛𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙧𝙮 𝙏𝙧𝙤𝙡𝙡𝙚𝙮
▪️𝘛𝘢𝘳𝘰 𝘊𝘢𝘬𝘦 ❤️
▪️𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘊𝘢𝘬𝘦
▪️𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘗𝘰𝘶𝘯𝘥 𝘊𝘢𝘬𝘦
▪️𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦𝘴 (𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦, 𝘔𝘪𝘭𝘬, 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭, 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦, 𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵)

另一架甜品車 有佢地新出既香芋蛋糕😍偏甜既香芋味(唔係平時食既芋泥蛋糕味)💜不過以西式甜品/afternoon tea食到既芋頭野黎講都滿意🥳另外兩件cake就真係好普通(飽濟野)🍫朱古力都高質既 個人最中意milk同hazelnut味😬

✨𝙏𝙚𝙖
▪️𝘉𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳𝘧𝘭𝘺 𝘙𝘰𝘰𝘮 𝘉𝘭𝘦𝘯𝘥
▪️𝘛𝘞𝘎 1837 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬

選擇困難嘅我每次都會揀返餐廳house blend既茶😆兩款茶飲落都好香甜! 好似自帶好微微既蜜糖味咁🍯幾surprise!

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍The Butterfly Room
尖沙咀梳士巴利道18號香港瑰麗酒店2樓

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_尖沙咀

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_甜品
  • scones