2018-03-22
今晚同幾個朋友食飯,有朋友係牛魔介紹左我地一起去食616,話有唔同牛既位置可以食咁就要食一食睇下有幾牛喇入到去點菜,牛,全部都係牛...正呀先點左個鴛鴦沙牛湯底再去拎下醬汁,牛汁都幾特別就試下先先黎個小食先冰麻牛冰麻牛--有青瓜蒜香,牛又有咬口,都幾正既餐前小食到主角喇狂點牛,點左牛朴肉,牛駝峰,尾龍,匙柄,三花腱,胸口朥,牛肉餃,羽衣金蘭,響鈴,靈芝菇,野菌拼盤,匙皮,挽手腩牛朴肉--牛肉脂肪同牛肉好均匀好香,仲要有嚼頭牛駝峰--牛味好濃而油脂都好平均下匙皮--嫩,非常好食,入口即溶尾龍--厚肉又唔會肥,爽口彈牙店員一一介紹到底係咩黎,而桌面就張紙寫住要滾幾多秒就食,我個朋友跟到足望住錶非常聽話匙柄--咬口岩岩好,都係入口牛味溶晒入口三花腱--好有咬口而又唔會難咬挽手腩--同樣好香牛肉味咬落肉汁豐富胸口朥--好爽口,同埋佢好有牛香味牛肉餃--入面好足料,成隻都係牛肉,好香口既餃子羽衣金蘭,響鈴,靈芝菇,野菌拼盤--羽衣金蘭幾特別我自己第一次食好多唔同種類既菇,入去沙嗲湯底黎食係幾好食,本身D菇都好新鮮
入到去點菜,牛,全部都係牛...正呀
先點左個鴛鴦沙牛湯底
再去拎下醬汁,牛汁都幾特別就試下先
先黎個小食先冰麻牛
冰麻牛
到主角喇
牛朴肉
牛駝峰
牛駝峰--牛味好濃而油脂都好平均下
匙皮
匙皮--嫩,非常好食,入口即溶
尾龍
尾龍--厚肉又唔會肥,爽口彈牙
匙柄--咬口岩岩好,都係入口牛味溶晒入口
三花腱--好有咬口而又唔會難咬
挽手腩--同樣好香牛肉味咬落肉汁豐富
胸口朥
胸口朥--好爽口,同埋佢好有牛香味
牛肉餃