2022-02-18 143 views
串Grill係我bookmark咗好耐嘅一間放題餐廳,之前係ig見到有好多foodie都推介呢一間係比較特別嘅放題餐廳,因為佢係一個全自動嘅燒烤舖頭咁就唔使我哋自己長期咁樣望住佢嘅進度,佢都可以自己轉住燒,比起去燒烤場輕鬆好多,又唔會好大油煙。我哋去嗰日係平日晏晝,舖頭入面都有兩三枱人食緊 喺宜家冇得晚市堂食,加上呢一間鋪本身淨係開夜晚,人流都算係唔錯。講返食物質素,咁我哋一開始入去嘅時候店員就畀咗一set肉畀我哋嘅,唔使我哋自己嗌。 咁喺肉類方面,首要推薦雞腎同埋牛舌,因為佢哋嘅肉質好爽,就算食好多串都唔會覺得好滯,啱曬放題食! 另外燒得咁上下,到尾聲嘅時候如果覺得滯,都有啲蔬果可以燒,我就推薦菠蘿同埋車厘茄,因為佢哋好甜同好fresh。飯後甜品都可以選擇燒棉花糖作為呢個放題嘅完結。唯一美中不足嘅係我哋去嗰日冇曬羊卷肉,可能係太暢銷,所以試唔到燒羊肉,呢個係一個遺憾><

2022-02-09
Type of Meal