喺天水圍咁耐好多餐廳都食過啦所以今日就同小朋友嚟呢間未食過嘅天鳥居酒屋,嚟之前睇過食評全部都係舔舔脷好似好好食咁各種嘅好評都有,實測一下先,再嚟一個真實食評。平日晚上6:30都坐左差唔多一半人都算係好生意啦,落單就係用QR code自己落單嘅,我哋就嗌左三文魚刺身、蟹子手卷、黃金魷魚手卷、吉列豬扒定食、燒菠蘿、燒粟米,其實overall嚟講佢所有食物份量都係偏少,唔明有人話性價比高。比較欣賞佢嘅三文魚刺身下面係墊左冰底可以keep住個溫度而且都係比較新鮮嘅另外燒粟米亦都係比較特別嘅因為佢上面個醬汁係牛油加芝士Mix咗嘅醬,啱小朋友口味,而其他食物味道質素係算正常嘅但係份量就樣樣都真係少囉。最後仲有1段小插曲,就係呢度係出收銀埋單嘅,由於張紙已經整污糟左,我就就咁行出去講枱號埋單,然後佢話你要攞番張單出嚟,然後無理到我,之後佢再講無你講嗰個枱號,我話,但係張紙已經整污糟左,佢都係話要我攞番張紙出嚟,其實好小事,但點解一個小小嘅服務都唔俾我呢?我講錯枱號唔通你唔可以同同事確認番我坐邊張枱?為何要同客人糾結要攞番張單出嚟?自助落單唔緊要,出去收銀處埋單都唔緊要,但明明收咗加一,為何有問題唔可

最後仲有1段小插曲,就係呢度係出收銀埋單嘅,由於張紙已經整污糟左,我就就咁行出去講枱號埋單,然後佢話你要攞番張單出嚟,然後無理到我,之後佢再講無你講嗰個枱號,我話,但係張紙已經整污糟左,佢都係話要我攞番張紙出嚟,其實好小事,但點解一個小小嘅服務都唔俾我呢?我講錯枱號唔通你唔可以同同事確認番我坐邊張枱?為何要同客人糾結要攞番張單出嚟?自助落單唔緊要,出去收銀處埋單都唔緊要,但明明收咗加一,為何有問題唔可以請同事協助?最後收銀姐姐當然係沉默地黑面找錢,完。