2021-06-29
之前見朋友有食過 亦都好高質! 決定生日去賀一賀佢 食餐好既😆 中意食蟹就岩晒~ 唔同做法滿足個胃!嘉 Yoshi — 鱈場蟹 $1490揀左食鱈場蟹! 店員上菜時都會講解食法!所以絕對唔需要擔心唔知點食~前菜 - 金柚蟹肉沙律蟹肉份量都好多 仲有配埋啲沙律菜 有柚子好清新 好開胃!燒鱈場蟹(蟹腳 • 蟹鉗)一上菜已經聞到好香嘅蟹味! 可以配檸檬或者蟹醋~ 各部位都有2舊 ! 肉質好嫩 好彈牙! 配蟹醋再更加突出蟹鮮味!天婦羅 (蟹肉 • 流心蛋黃 • 蔬菜)流心蛋黃天婦羅好正! 店員話一口食 亦都唔會熱親! 皮好薄 一唔小心就會拮穿蛋黃~ 成個蛋黃食 真係勁滿足!蟹肉天婦羅 - 肉質好嫩 點抹茶鹽鮮味更加突出!紫蘇葉天婦羅 - 紫蘇葉入邊包住蟹肉 不過本身自己麻麻地紫蘇葉味 所以就覺得還好~ 不過朋友就覺得好正!蔬菜天婦羅有南瓜番薯 全部都好甜!天婦羅粉醬唔會好厚 上菜溫度亦岩岩好!鱈場蟹火鍋 (雜菜盤 • 蟹肉餃子 • 雜燴粥)職員講底唔同烹煮時間 我就完全咁跟足😆 蟹肉真係又滑又彈牙! 蟹肉餃子🥟皮薄多汁 頭啖湯無咩味 但煮完一大輪後再飲 兩個字形容:鮮甜! 有唔同類型嘅菜
嘉 Yoshi — 鱈場蟹 $1490
前菜 - 金柚蟹肉沙律
蟹肉份量都好多 仲有配埋啲沙律菜 有柚子
好清新 好開胃!
燒鱈場蟹(蟹腳 • 蟹鉗)
天婦羅 (蟹肉 • 流心蛋黃 • 蔬菜)
蟹肉天婦羅 - 肉質好嫩 點抹茶鹽鮮味更加突出!
蔬菜天婦羅有南瓜番薯 全部都好甜!
天婦羅粉醬唔會好厚 上菜溫度亦岩岩好!
鱈場蟹火鍋 (雜菜盤 • 蟹肉餃子 • 雜燴粥)
頭啖湯無咩味 但煮完一大輪後再飲 兩個字形容:鮮甜! 有唔同類型嘅菜 滿足晒中意食蔬菜嘅我🤭 蔬菜都好新鮮! 淥蟹肉食到有啲dry ~店員會將蟹膏同淨底蟹肉煮成粥! 仲加埋雞蛋~ 自行加配紫菜同蔥花調味! 雖然好飽 但成碗粥都係蟹精華! 真係啖啖鮮味!
最後以柚仔雪芭作結!🍨
店員服務周到 唔會有種趕急感覺~ 私隱度極高 絕對唔會打擾到你同朋友品嚐美食嘅時間🤍