2014-08-05
試過中環店的WEEKEND BRUCNH,感覺不錯就順理成章入埋VIP。一開始就係錯電話BOOK位確認星期一的六折優惠,跟手想訂埋位但隨即已被CUT線。再打去BOOK,今天攞位時竟然無資料!原來訂左聽日。(接待對此十分有經驗,似乎類似情況常有發生)連南瓜矮瓜粟米都呃目標明確,既然VIP MENU星期一有六折就直接ORDER了。先來的"盛合野菜"零零星星,四人前的"盛菜",有兩件小粟米,三片南瓜,數條洋䓤絲,兩粒1/4小冬菇,四個人,點分好呢?MENU中的蕃茄,矮瓜,無囉。基於中環店的經驗良好,又有朋友在場,入亦無諗過今時今日噤大間食店都有偷工減料的可能,港客病未發作,抱歉真係無圖表真相。軟殻蟹vs蟹柳絲吃過一客一夾就散哂既紙米卷,味道不評論了,至尾段四人也覺得未飽,拿出4人盛的MENU對一對是否有漏單,才發覺原來那散哂既紙米卷就係"炸軟殻蟹牛油果米紙卷",軟殻蟹同蟹柳絲既分別,我諗我哋識得分既。其他肉類同海鮮味道OK,好可惜,平時我們都非特別大食的兩男兩女,都覺得唔飽,唯有另外追加了烏冬及兩客牛。白金AE貼錢為劣店宣傳月頭剛收到白金AE promotion, 於一系列指定商戶光顧可享每
一開始就係錯
連南瓜矮瓜粟米都呃
先來的"盛合野菜"零零星星,
MENU中的蕃茄,矮瓜,無囉。
基於中環店的經驗良好,又有朋友在場,
入亦無諗過今時今日噤大間食店都有偷工減料的可能,
港客病未發作,
抱歉真係無圖表真相。
軟殻蟹vs蟹柳絲
吃過一客一夾就散哂既紙米卷,味道不評論了,
才發覺原來那散哂既紙米卷就係"炸軟殻蟹牛油果米紙卷",
軟殻蟹同蟹柳絲既分別,我諗我哋識得分既。
其他肉類同海鮮味道OK,
好可惜,平時我們都非特別大食的兩男兩女,都覺得唔飽,
唯有另外追加了烏冬及兩客牛。
白金AE貼錢為劣店宣傳
月頭剛收到白金AE promotion, 於一系列指定商戶光顧可享每$1得15分優惠,
盛八為其一,加上剛JOIN VIP,首站就到這裡了,
埋單時侍應說AE CARD機壞了,要求用其他方法結賬,
其間等了一個小時也未能解決,細節不解釋了,
總之職員都無解決問題的態度。
吃得一肚氣,是盛八的問題,還是該分店的問題呢?
Other Info. :
白金AE promotion, 於一系列指定商戶光顧可享每$1得15分優惠,但該店AE CARD機故障。