2017-01-20 112 views
難得兩口子一齊放假,當然要出去拍下拖,行下街同食下野,見之前有一間型格的餐廳想試,所以就去試下間餐廳有幾型格,放下相先唔好睇佢型格裝修,佢d食物質素都相當唔錯先來過芒果沙冰先個芒果沙冰相當細滑,果味豐富,好似食緊雪吧咁再來炸柚子雞中翼: 個廚師好喎心知道我們對炸雞翼好有罪惡感,每件都係半隻雞中翼,加上件雞翼都炸得剛剛好,加上外層有一層薄薄的柚子糖漿,外脆內軟味道有夠清新,食多幾件都怕滯來多個fusion 菜-鑊仔廣島蠔餅沒有想過這fusion 菜可以咁精彩,除了保留左傳統蠔餅香口同爽脆,而且加上了日式燒餅既口感表面脆口內層香滑,每一啖都充滿著蠔的香味,想起都想再食之後來了我家口子既自家漢堡:試左少少佢個漢堡,個漢堡都相當不錯,漢堡的靈魂-漢堡扒差不多兩寸厚,內裏充滿著肉汁,牛味什濃,再配試剛炸起既粗薯條同煙肉卷條,好鬼滿足最後來的是我的主菜:低溫慢煮安格斯肉眼扒切了一塊,肉的顏色就好似藝術品咁相當均勻,煮得非常軟口,加上安格斯肉質,每一口都滿滿牛的脂肪香味,超總結一句:型靚正

間餐廳有幾型格,放下相先
唔好睇佢型格裝修,佢d食物質素都相當唔錯

先來過芒果沙冰先
個芒果沙冰相當細滑,果味豐富
,好似食緊雪吧咁
再來炸柚子雞中翼:
來多個fusion 菜-鑊仔廣島蠔餅
最後來的是我的主菜:低溫慢煮安格斯肉眼扒
總結一句:型靚正

2017-01-17
$300 (Dinner)
  • 鑊仔廣島蠔餅