2007-05-20
自去年十二月後, 大家真正出來吃飯.聽姐夫說此店不錯, 又睇下好唔好食先.白灼蝦size 剛好, 蝦肉都好爽, 份量多.乳豬全體雖沒有如喜萬年般有車厘燈閃下閃下, 不過味道不錯, 皮又夠脆, 讚~西蘭花帶子花枝片, 帶子略小, 不過都幾好食.此集團出名燒鵝, 老爸想吃, 我們也叫了一隻, 燒鵝不是戴假冠的鴨, 皮不肉脆, 不及深井裕記的, 不過肉味都幾夠, 再加上附上的燒鵝汁, 好味.蒸九孔鮑魚仔都幾鮮味, 陳皮絲辟了腥味, 隨同豉油同吃, 我也吃了三四個.窩翅份量十足, 夠十三人分, 乍看橙色的外表以為是南瓜翅? 原來是中西合璧的龍蝦湯做法配翅和龍蝦肉. ok.石班兩味有脆肉瓜班球和炆班腩, 班球香口一點不過略為腥了一點, 班腩膠質甚豐又夠滑, 個人而言後者小勝. 福建炒飯濕濕地材料也足, 冇甩拖.最後還有生果菠蘿和西瓜, 原來先知有新吃法...就是伴上話梅粉吃...都幾特別=)服務幾好, 侍應捧著食物碰翻了杯也不停說對不起, 前前後後有好幾次.唯一彈是上菜慢, 七時到逹九時多才吃完, 還要趕回家看足總盃呢!荃灣區來說, 此店都去得過.
聽姐夫說此店不錯, 又睇下好唔好食先.
白灼蝦size 剛好, 蝦肉都好爽, 份量多.
西蘭花帶子花枝片, 帶子略小, 不過都幾好食.
福建炒飯濕濕地材料也足, 冇甩拖.
荃灣區來說, 此店都去得過.