2021-12-03
今日去左上環分公司做野,難得出開港島商業區,當然要孖埋同事一齊去試下食Bagel 出名嘅404 Plant Cafe naaa~Menu:1️⃣ Biscoff Mochi Waffle ($85) 即使係lunchtime食呢款焦糖餅乾麻糬窩夫都唔會好有罪惡感🙈 因為伴碟有好多藍莓😆 Waffle上有一層滿滿嘅花生醬,再加大量Lotus 餅乾碎同夾心好煙韌嘅Mochi,食半份已經好飽🤤2️⃣ Honey Mustard Chicken ($90)Order左個甜品,另一款當然要試下鹹嘅Bagel~ 🍔 Burger真係食得多,但用Bagel代替傳統漢堡包嗰兩層麵包就唔常見🥯(大部分cafe所提供嘅Bagel都係配果醬或者Cream) 特別想提一提佢哋用左TiNDLE雞塊,如果唔係我食完手多上網check,都唔知原來係植物雞肉🐥😨 個味道、肉質同食開嘅雞塊無分別🤣 喜歡佢哋用羽衣甘藍令成個Bagel 變得更高纖、更健康💪🏻我另外仲+$20 轉做Combo A Set,揀左自家製lemonade & 薯條🍟😛3️⃣ White ($42)咖啡最表面嘅粉末帶點苦味,加左牛奶比Black飲落口更厚更滑
Menu:
3️⃣ White ($42)
咖啡最表面嘅粉末帶點苦味,加左牛奶比Black飲落口更厚更滑身,美中不足嘅係咖啡溫度唔算太熱😣
呢間Cafe裝修幾特別,偏向歐美風,鍾意戶外嘅可以出去坐,幾適合打卡😛