本來打算食Ramen Jo, 搭錯車去左銅鑼灣另一邊. 見開飯魂長期榜首, 仲有位話青龍可能係全城最好味既拉麵, 決定再食. 當日weekday黎, 7點半左右, 排左大慨15分鐘已經有位. 二話不說叫青龍.黎到試試個湯, 又真係幾好味喎! 上次豬骨湯覺得冇乜味, 原來加左佢秘製菠菜汁會有浸鮮味出左黎! 好鬼正! 叉燒今次冇上次咁薄, 厚薄適中半肥瘦. Good. 我隻蛋好正, 剛剛好, 蛋黃係全流心的. 亦有蛋味. 不過原來最正係一少撮的蟹肉, 又鮮又甜! 少少地點綴下個拉麵好正! 蟹柳都好味, 其他配料普通. 麵都彈牙, 但唔算突出.總結: 食青龍.

叉燒今次冇上次咁薄, 厚薄適中半肥瘦. Good.

我隻蛋好正, 剛剛好, 蛋黃係全流心的. 亦有蛋味.

總結: 食青龍.

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)