2017-09-16
😈🐮牛魔王必試!🐮😈<2週年優惠,60 蚊碟靚牛肉打邊爐>😍喺旺角同黃埔都有店既龍閣 食既係打邊爐同中菜 , 因為開業兩週年所以紅磡店做緊海鮮同牛肉優惠🦀🦑🦐🐟🐮 尤其係牛肉類平得過份但維持住高質素 鍾意食牛既朋友一定要去食😆🐂食店環境同酒樓一樣 坐位寛闊舒服 , 有一張大menu紙點邊爐 亦有張兩週年特價邊爐紙 醬料費每人20 蚊 我地首先叫左個湯底😆🍴火焰冬瓜盅 128蚊🔥用一個大鍋放住冬瓜, 鍋同冬瓜之間放左中國酒 🥃然後點火 , 外觀度十足 火燒完後 keep住喺同一位置倒水, 挖空既冬瓜入面放住湯成 底 一路煲一路食 😍 個湯底浸住冬瓜係好味 , 不過因為冬瓜太窄所以唔夠位放太多食物 要慢慢食等到邊位既冬瓜肉慢慢林就越黎越多位 要俾d耐性😂😍超抵食既牛肉😍特價menu上既牛肉有4.款 全部點哂 🐮😂🍴招牌手切肥牛🐮 60 蚊 大大碟 牛肉切得每一塊差唔多中細, 脂肪同肉成37 之比花紋幾靚 肉味偏濃 好有咬口 60 蚊一碟太開心la 😆🐂🍴特級雪牛肉粒🐮 38 蚊又係勁多粒 肥膏有5 成 一咬落去啖啖油花 😆 煙靭爽口 好味!🍴特選金錢牛 🐮28 蚊切得比
<2週年優惠,60 蚊碟靚牛肉打邊爐>😍
🍴火焰冬瓜盅 128蚊🔥
😍超抵食既牛肉😍
特價menu上既牛肉有4.款 全部點哂 🐮😂
🍴特級雪牛肉粒🐮 38 蚊
🍴特選金錢牛 🐮28 蚊
切得比較薄身,濃度一般 , 比較煙靭 . 我個人鍾意味道濃d會更好👍🏻
🍴特級牛脷🐮 20 蚊
牛脷好爽口彈牙 而且口切 甘樣食落更有口感😍🐂
🍴松露帶子餃 78 蚊🍄
一碟8 粒既松露餃 , 餃皮夠薄, 入面咬開啖啖黑松露香 加上帶子既煙靭 味道唔錯😍
🍴七色爆籃 野菌蔬菜籃 88 蚊
放左7 種蔬菜同菇 🥗 油麥菜 冬菇 生菜 金菇等等 最緊要新鮮就夠啦👍🏻
🍴粒粒鮮打四寶丸 78 蚊
🐟🦐🦑🐷
魚味香濃有口感既鯪魚丸,鮮甜蝦丸, 肉味濃既豬肉丸 同彈牙墨魚丸 呢4 種丸手打材料新鮮基本上係無得輸😋
🍴海蝦 58 蚊🦐
特價左既新鮮海蝦一上枱仲郁緊 真係游水蝦🦐 仲要有8 隻 放落滾湯 一陣就熟 好鮮甜彈牙 好食👍🏻
🍴即炸響玲卷 38 蚊
即炸響玲夠哂鬆脆, 放2 秒就食得 盡吸湯汁 好好食呀 !
整體黎講龍閣食材質素高 環境舒服 , 本身價錢尚算合理👍🏻
不過大家若想再抵d真係唔好錯過佢兩週年😆discount , d牛肉真係勁抵 , 牛魔王一定要試!🐮😈
Score 平均分 <8.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#龍閣極上火鍋料理
紅磡黃埔花園第4 期地下g4 號鋪
~~~~~~~~~~~~~