2018-12-06
上一次來尖沙咀行街時,望到一間樓上cafe窗門貼上幾張八哥的貼紙,原來這店叫 Hungry Pub,環境裝修全部圍繞八哥主題,包括牆上兩幅大型壁畫,為食好 Rock 的八哥、以Halloween 主題的八哥,相信八哥迷到這餐廳必定瘋狂地影相。同時有些座位更有八哥公仔陪你共度晚餐。脆炸洋蔥圈($68),一碟十多片,洋蔥味都好濃,熱辣辣炸得非常香脆可口。卡邦尼意粉配溫泉蛋($148),先把溫泉蛋攪拌在意粉裡,本身意粉已有好豐富的芝士同cream,融入溫泉蛋後質感更Juicy、麵條更細滑,味道更香濃。八哥朱克力慕絲配美國芝士蛋糕($148),這份食前,可要求廚師在碟上寫字,好適合同朋友慶祝生日、同伴侶週年慶祝時叫的甜品,由於我只是好奇、想打卡影相而來食,所以都係寫返我個openrice 食家名。當八哥甜品送上枱上,不禁真係要講返句嘩,真係超似,八哥的皺紋、神緒,好似擺出了一臉楚楚可憐的樣子,”不要食我丫!>.<” 由於八哥朱克力慕絲部分都雪得有點硬,所以需靜待大約十五分分鐘左右,時間正好是可以不停影相,如果照完相又未完全解凍,可先行食芝士蛋糕先。味道方面,八哥朱克力慕絲在等待
八哥朱克力慕絲配美國芝士蛋糕($148),這份食前,可要求廚師在碟上寫字,好適合同朋友慶祝生日、同伴侶週年慶祝時叫的甜品,由於我只是好奇、想打卡影相而來食,所以都係寫返我個openrice 食家名。當八哥甜品送上枱上,不禁真係要講返句嘩,真係超似,八哥的皺紋、神緒,好似擺出了一臉楚楚可憐的樣子,”不要食我丫!>.<” 由於八哥朱克力慕絲部分都雪得有點硬,所以需靜待大約十五分分鐘左右,時間正好是可以不停影相,如果照完相又未完全解凍,可先行食芝士蛋糕先。味道方面,八哥朱克力慕絲在等待溶雪後食,會食到香香甜甜的朱古力慕絲味道,硬食的話,便會有種食雪葩的感覺,而芝士蛋糕的芝士味都重,在旁邊的水果有士多啤梨、藍莓和特別的龍珠果,水果都好甜、好新鮮。