2018-12-06
放假同朋友去尖沙咀行街經過加連威老道,見到尼間八哥主題餐廳好得意咁,而且價錢唔貴,正值午飯時間,就上去開餐兼打下卡吧門面不太起眼,要行樓梯上2樓,大家留意啊店面型格闊落,燈光柔和,坐位舒適,每一個角落都有八哥嘅蹤影,非常可愛我地安排坐窗口位,對住街境,非常開揚尼幅粉筆畫好精細好靚,點綴左成個環境,非常吸睛連餐牌同餐巾都印左八哥,而且用上sharp醒嘅綠色,好靚啊午餐有多款選擇,包餐湯或沙律🥗,而且不用加一服務費,凍飲亦不用加錢,非常抵食另外只要於facebook讚好及簽到便可有免費小食一份,好著數呢今日餐湯係羅宋湯,酸酸辣辣好開胃,而且好足料,又不會太油,清清地啱曬我温泉蛋卡邦尼意粉,賣相吸引,熱辣辣,白汁又濃又creamy,味道調教得剛剛好,温泉蛋生熟程度剛好,非常美味意粉係扁意粉,軟硬適中,好有口感BBQ汁雞扒意粉,顏色配搭好豐富好靚,BBQ 汁好惹味雞扒大大塊好嫩滑juicy,不會乾身,配菜亦非常豐富黑松露薯條🍟,黑松露醬好香,薯條粗身有口感,連皮炸非常香脆,而且新鮮熱辣餐飲亦非常精緻,糖醬同花奶分開上,好細心離開時見到畫師準備清潔黑板換畫,好期待佢嘅新作呢!我估好有可能係聖誕節
門面不太起眼,要行樓梯上2樓,大家留意啊
我地安排坐窗口位,對住街境,非常開揚
尼幅粉筆畫好精細好靚,點綴左成個環境,非常吸睛
連餐牌同餐巾都印左八哥,而且用上sharp醒嘅綠色,好靚啊
意粉係扁意粉,軟硬適中,好有口感
BBQ汁雞扒意粉,顏色配搭好豐富好靚,BBQ 汁好惹味
雞扒大大塊好嫩滑juicy,不會乾身,配菜亦非常豐富
餐飲亦非常精緻,糖醬同花奶分開上,好細心
離開時見到畫師準備清潔黑板換畫,好期待佢嘅新作呢!我估好有可能係聖誕節🎄主題,下次有機會一定要來看看先