2015-08-03
搭入十點,同朋友兩丁友嚟到山林道嘅7080食韓燒。店鋪好易搵,直行到山林道尾便搵到,門面裝修好特別,入門口要直上二樓先係用餐嘅地方,環境裝修得真係好吸引!韓風味特濃。宵夜時段十點開始,有八折優惠!落單要咗豬腩肉、牛助骨(真係寫牛助⋯唔係個肋字咩?唔考究喇)、仲有鰻魚!仲叫咗支韓國燒酒!未開始燒嘢食之前,店員好細心咁將所有配菜擺好喺檯面!凍豆腐啦、沙律菜、生菜、泡菜⋯全部都可以無限叫!正!五花腩燒出嚟真係好香,雖然係腩位,但一啲都唔覺油膩同肥,相反肉質更香軟!牛助骨就爭啲喇反而,肉質有啲韌,冇乜牛味!建議揀豬食,因為韓國食豬比牛多,豬肉類應該有保證啲。鰻魚!超級讚!唔食唔得!冇得彈!一邊燒一邊用生菜將肉、泡菜包好嚟食,真係一等一享受!韓國燒酒⋯其實真係唔覺得有咩好飲,純粹係諗住玩下韓風,燒酒其實都易飲,但味道就有啲難接受⋯酒精味都幾重!唔係香囉。而且有成17.5%酒精濃度,都幾易飲醉。
未開始燒嘢食之前,店員好細心咁將所有配菜擺好喺檯面! 凍豆腐啦、沙律菜、生菜、泡菜⋯全部都可以無限叫!正!
鰻魚!超級讚!唔食唔得!冇得彈!
一邊燒一邊用生菜將肉、泡菜包好嚟食,真係一等一享受!