2018-06-24
星期日大人入完馬場,順道去食好啲補慶大人節。囍慶最近做二人海鮮套餐聽說好抵食,六點來到人不多,馬上被安排入座環境似新裝修過,光亮寬敞,洗手間都好乾淨整潔坐下來就見到旁邊一桌老夫婦也是叫了二人海鮮餐,份量適中好啱我呢種小鳥胃人士等了十分鐘,已經上第一道菜:椒鹽蝦,蝦殼炸到香脆,但蝦肉唔乾身依然鮮甜彈牙,好惹味緊接住係我最愛之一的紅燒乳鴿,外皮酥脆,鴿肉嫩滑充滿肉汁,驚喜地好味食得味重剛好上上湯菜苗中和一下膩度,菜就有啲老,但個湯頭算清甜,不過不失啦第四道係椒炒花甲,花買算大隻多肉,鮮味十足,但上菜時略嫌唔夠熱辣辣,少咗啲鍋氣惹味感第五道係上湯龍蝦配伊麵,龍蝦肉質彈牙鮮甜,啖啖肉,上湯焗伊麵底吸收晒啲蝦肉汁,麵條軟硬適中第六道蒜蒸貴妃蚌,粉絲軟滑吸晒蚌精華同蒜香,蚌肉鮮甜第七道係清蒸鮑魚,但鮑魚就略微遜色,肉有啲韌 欠甜度最後上黃鱲䱽,大大條且肉厚,蒸得剛剛熟,仲保持到鮮嫩,唔錯整體來說:環境坐得舒服,套餐既抵食又鮮味,值得推薦
環境似新裝修過,光亮寬敞,洗手間都好乾淨整潔
第六道蒜蒸貴妃蚌,粉絲軟滑吸晒蚌精華同蒜香,蚌肉鮮甜
第七道係清蒸鮑魚,但鮑魚就略微遜色,肉有啲韌 欠甜度
最後上黃鱲䱽,大大條且肉厚,蒸得剛剛熟,仲保持到鮮嫩,唔錯
整體來說:環境坐得舒服,套餐既抵食又鮮味,值得推薦