2009-01-06 95 views
1:30a.m收工唔想返屋企住,於是無所事事情況之下喺4:00a.m左右終於離開公司,一個人走去24小時營業ge新寶,一入去已經見到正中位坐滿睇球賽ge大叔顧客,自己響夠門口ge卡位坐低睇餐牌,見到一樣叫"公司通粉"ge食物,公司三文治就聽得多,公司通粉都係第一次聽,覺得有新鮮感,但當時自己只係想食麵,問過服務姨姨後,佢幫我轉左成公司公仔麵!!!15分鐘左右,碗麵上枱,隻旦已經吸引到我,我好鍾意食呢d旦黃唔熟ge太陽旦,唔理咩H5N1定係H6N2,第一步就解決左隻旦,好滿足 但接下來就開始失望啦... ... 所謂ge公司公仔麵即係一個普通ge湯公仔麵加上一片火腿、一片午餐肉、3小塊瘦叉、一隻雞中亦及一隻太陽旦,又係睇上黎好多料,實質上就... ... d配唔係少就係細>.< 同埋個麵係唔跟野飲架!所以我飲左d湯,真係鹹到唔知講咩好 而且除左隻旦同隻雞亦,其他野都冇味的,隻雞亦係有味但好似縮左水咁,冇咩肉可言雖然嗰段時間服務員全部都係阿姐,但個個都好有禮貌,可以話感覺都幾舒服,付款嗰陣仲同我講多謝,但無論服務幾好,感覺幾舒服都好,食物唔掂都係要俾喊臉
差,公司公仔麵,唔試好過!!!
店內的環境
$26 (Last Night Supper)