2018-04-11 1026 views
去旺角, 突然想食煲仔飯, 但係又唔想行到油麻地那邊排長隊, 見到呢間, 就一於去試下. 系openrice 正負 都有, 諗住小心為上咁去食. 行到門口望下餐牌時候, D STAFF系門口好熱情叫你幫襯, 於是好快入jor 去. 一開始當然有推銷你食海鮮啦~ 咁人地d 煲仔飯sellingpoint系海鮮, 我覺得人地sell 海鮮系正常bo!咁嗌jor 一個黑松露牛肉煲仔飯 同帶子! 點完時候, 我又冇咩睇倒那個staff 黑面. 好正常咁, 佢都好快畀jor 兩碗老火湯畀我地. 帶子4粒 大大粒, 飯上面第一層系粉絲, 再帶子,再加上豆豉,通過蔥花, 一上台加豉油.等多幾分鐘.  帶子口感都好好, .除jor 大粒外, 都好鮮甜. 而且加上豉油既粉絲, 系最惹味.   其實也覺得不差! 第二個就係黑松露蛋牛肉, 本來我諗住只系要牛肉, 但係佢冇得揀,  其實覺得黑松露加牛肉 放系煲仔飯裡面唔系好夾! 但係又唔可以講佢好差!覺得那個黑松露真的系可有可無. 牛肉都算滑, 不過相對於那個海鮮, 遜色小小,. 總括黎講, 味道真的不算太差, 海鮮都算新鮮. 雖然價格系貴小小. 但係質量不

其實也覺得不差!

牛肉都算滑, 不過相對於那個海鮮, 遜色小小,.

總括黎講, 味道真的不算太差, 海鮮都算新鮮. 雖然價格系貴小小. 但係質量不差 位置都方便, 算系咁.
如果食傳統煲仔飯, 可能就滿足唔倒你, 如果海鮮煲仔飯 , 不妨黎試下!
2018-03-14
$100 (Dinner)