2024-06-08 624 views
🥚法式可麗餅馬拉松🤤🙌🏻鬧市樓上法式國民美食大滿足✨❣️今次仲嗌埋開心果雪糕🫶🏻🤓.1️⃣38.La Vannetaise - 埃曼塔起司、煙肉、蔥粒、忌廉(💰$118)🤍呢個排第一好鐘意🥺餅皮好薄軟糯唔使驚太多carbs😹😹😹入面嘅說好多芝士同蔥粒🫶🏻成個口感幾豐富夠多餡🤍🥰唔會有其中一啖覺得單調‼️鹹鹹地甜甜地咁好鐘意🥺2️⃣62.La Quebec Saint Malo - 雲呢拿忌廉、藍莓、草莓、杏仁片、紅莓醬 (💰$88)🤍呢個材料好豐富🤤🙌🏻最欣賞係佢嘅忌廉好輕身完全唔膩🤭配上莓酸甜酸甜🫶🏻同埋唔知點解個雲呢嗱雪糕真係幾好食🥹奶味係幾香🥹3️⃣72. La Poulie - 開心果雪糕、蜜糖 (💰$78)🤍開心果控表示好鐘意🤤呢款材料其實比較簡單🤏🏻但食落口感唔會覺得太單調🙌🏻如果食得咁上下飽嘅話建議嗌呢個做飯後甜品🤓🫶🏻4️⃣10. Salmon Salad - (💰$152)🤍呢個係為咗補充營養😛冇諗過最底嗰度都有法可麗餅🤏🏻多菜多蛋白質低碳組合😹😹呢個真係減肥好啱食5️⃣5. Brittany Rolls - chicken & brittany beef (8pcs) (💰$88)🤍呢款個
🥚法式可麗餅馬拉松🤤🙌🏻
鬧市樓上法式國民美食大滿足✨❣️
今次仲嗌埋開心果雪糕🫶🏻🤓

4️⃣10. Salmon Salad - (💰$152)

🤍呢款個style比較似中東口味🤓大家可以斟酌下嗌唔嗌~為咗補充下蛋白質所以先揀埋呢個🤓
📍 La Crêperie (鉅芝樓) (灣仔)
灣仔皇后大道東100-102號鉅芝樓1樓
🤍[8/10]
#蛋美在灣仔 #香港美食 #港島美食 #灣仔 #灣仔美食 #法式 #西式 #法式美食 #咖啡店 #意粉 #帶子 #開心果 #hongkongfood #可麗餅 #意大利雪糕 #雪糕 #美食分享 #必食之選 #三文魚 #甜品 #煙三文魚 #沙律 #芝士 #火腿 #起司 #蛋美吃法國菜 #生日聚餐 #節日慶祝 #朋友聚會 #情侶慶祝 #蛋美在銅鑼灣